9 Nisan 2017

iron fist s01e13:

Dragon Plays with Fire

--- spoiler ---

.bu aptal danny oğlanının suçluluklarından kurtulamayacağız gibi görünüyor, şimdi kunlung (neresiyse artık) ortadan kalkmış, hepsi bunun suçuymuş. e haliyle geçidi beklemiyordu ama kim artık zahmet edip o kadar dağ tepe aşmış ve herkesleri öldürmüş ki?

.davos niye taraf değiştirdi? baktı geçidi koruyan yok, herkesleri öldürdü. danny'i öldürmek mi istedi? mevzu mu bu? yoksa gao arkadaydı, o mu aklını çeldi? eğer öyleyse o da saçma olacak ya ne bileyim zaten komple saçmaydı.

.iron fist eğitimi sonrasında mağarada gördüğü bir çift kırmızı ışık harold'u öldürürken gördüğü tepedeki ışıklarmış. ejderha değilmiş yani, ülen böyle bağlantı mı olur? manyak mısınız siz? saçmaydı.

.devamlı bir sarsıntılar, renk kaçışları, uçak düşüşleri, pişmanlıklar histeri krizleri, baştan sona ıkındı sıkıldı, sonra da bir anda çift kırmızı gözü görünce kendini buldu. iron fistine koyem be.

.neyse ki koca sezonda bir tek güzel hareket yaptılar o da nükleer patlama etkisi yaratan iron fistini yere vurduğu vakit çıkan etkiydi, katı havaya uçurdu, sevdiceğini korudu, harold'u yere düşürdü. güzel de çekmişler tek olay buydu.

.harold bu kadar iddialı yaklaşmasa da oludu. belki anasını babasını öldürdüğü ortaya çıkacak diye acele etti ama saçmaydı. gao niye en başında harold öldürdü demedi, tarafları bozar işleri kolaylaştırırdı. o da saçma oldu, ward'ın taraf değiştirmesi de pek olmadı ama joy'un taraf değiştirmesi en saçmasıydı. ülen babanı öldürdü diye taraf değiştirdiysen bu üçüncü ölümüydü yani.

.onun da kafasını kestiler mi? yoksa direkt yaktılar mı? sonunda harold gelecek dedik ama gelmedi neyse ki, gelse çok kötü olacaktı en azından bunla idare ettiler.

.hemşire kızcağız da olaylara katıldı, sonunda psikolojik desteğe ihtiyacınız var diyerek bitirdi. çıksın gitsin bu netflix'den devamlı bir adam öldürmemelisin muhabbeti baygınlık verdi. şakır şakır figüran kesiyorsunuz ama esas kötüyü öldürürken elli saat muhabbet. çok bayıyor artık, kim yazıyorsa senaryoyu ona selam olsun. marvelin yaratıcısı abimiz de posterdeydi, belki ondan alıyorlardır, ona da selam.

--- spoiler ---