9 Nisan 2017

shameless s03e06:

Cascading Failures

--- spoiler ---

.bu nedir birader? bebek olsun diye anasını becertti. taşıyıcı annelik olayına boyut kattılar, sonra yetmedi hep birlikte grup yaptılar. analı kızlı derken bunu mu kastediyorlardı yoksa? bu nasıl bir manyaklık? adamlar özel olarak midemiz kalksın diye yapmışlar, ha oyuncular da iyi kaldırıyor ama komik desen değil işte. şu dizinin bu olayına şaşırarak izliyorum, ha niye izliyorum? orasına diyecek lafım yok.

.geçen bölüm çocuk esirgeme kurumundan gelmişlerdi. bölüm başında çocukları topladılar gittiler. lip falan 18'ini doldurmamış mıydı? peki şu subyancı kadına neden 18 yaşındaymış gibi takıldı. benim kafam karışmış bir hayli.

.neyse işte hepsini aldılar götürdüler. lip ve ian yurda gitti. carl ve liam gay çiftin tekine, deb de şişko bir zenci kadına gitti. deb'in hayatında çok fazla bir değişiklik olmadı. ha sevmediği insanların bokları püsürleri ile uğraştı ama üç aşağı beş yukarı aynı işler döndü yine kendini buldu.

.liam evlat edinilme riski ile karşı karşıya diye carl bu konuda bir şeyler yapmaya başladı. gay çiftlerin varlıklı olması, keyiflerinin yerinde olması da mesaj olsa gerek. dizideki gaylik zaten yok artık dedirtiyor.

.ian salağının kirli sevgilisi ile evde takılırken babası geldi. rus'u gönderin dedi de işkence yapacak sandık. çıka çıka kadın çıktı. ian'ın gözü önünde onu becerdi. babası da karşıda, gayliği böyle söküp atacaklar. bu da mesaj olsa gerek.

.derken derken frank'e düştü mesele, ebeyn yokken sheila ile birlikte çocukların velayetini tekrar almak için çabalar başladı. kurslar, testler falan derken elemanın ağzında çişini tutması da bir ayrı olaydı tabii. resmen yöntem söylüyorlar.

.derken bölüm bitişinde anonim ihbarın kimin tarafından yapıldığını fiona öğrendi, ha memur madem iyi ablasın diyor neden aldı gitti çocukları? eleştirmedikleri bir tek memur var herhalde, onu da çok anlayamadım.

.mide kaldırma konusunda çok becerikliler, başka da bir şey diyemiyorum.

--- spoiler ---