13 Nisan 2017

once upon a time s06e02:

The Savior 

--- spoiler ---

.bu sezon son mu ki? ilk sezona göndermeler yapıp duruyorlar. kötü kraliçeyi tekrar kötü olarak getirdiler. regina o kadar çabaladı iyi oldu, yine onun içindeki kötülükten kötülük çıkartıyorlar. biraz kendini tekrar falan ama regina'nın bu tam kötü hali komik olmuş, güzel olmuş.

.amacı iyi olan regina'yı tekrar kötü yapmak imiş. zaten bunu bir kaç kez yapmışlardı. anlatılmamış hikayelerden ceykıl ve haydı falan unuttular, emma kendi derdinde. öyle ortaya karman çorman bir hadise işte.

.kötü cadı da yine kötü olacak. kimseler bir tarafta durmuyor devamlı bir taraf değiştirmeler, devamlı bir sıkıntı. masallar böyle tabii de biraz sıkıyor bir süre sonra, yine de aksiyonları boldu.

.bölümün konusunda legend of the seeker'in esas oğlanı vardı. kendisi monte kristo rölünde oynamış. o kadar zaman sonra pek tipi değişmemiş gibi ama zaten gençti. bir yıldızı parlamış öyle gitmiş. şimdi yan rollere düşmüş.

.kötü kraliçe kalbini almış, pamuk ve yakışıklıyı öldürtmeye çalışmışmış ama esas olayı regina'nın onlar için adam öldürmesiymiş. sonunda bunu da başardı. adam tam bizimkileri öldürecekken regina adamı öldürdü ve kalbinde bir minik siyah nokta oluştu, tekrar kötü olacak ve emma ile o savaşacak.

.ilk aklımıza gelen buydu ama böyle dediklerine göre başka bir şaşırtmaca olmalı, emma'nın ölüsüne mi bağladılar? dizi bitecek mi? emma ne zaman ailesine anlatacak? bunlar belli değil. titreme olayı da saçma yani durduk yere, büyüsü müyüsü? okuması üflemesi yok mu?

--- spoiler ---