19 Nisan 2017

13 reasons why s01e07:

Tape 4, Side A

--- spoiler ---

.pis ergenler yalnızlık çekiyormuş. bölümümüzün özeti bu. hannah'ın yalanını da yakaladık. zach denen tip o kadar da kötü bir insan değilmiş. salak saçma bir laf etti diye hannah ona bağırmış, o da beni reddetti diye ufak çaplı bir kötülük yapmış. mevzu bu yani.

.tavşan çizimlerini alıyormuş. tavşanları da clay çiziyor yani, bütün olay yine bu mal üzerine dönüp dolaşacak. eğer yiyiştilerse, eğer kendinin ne yaptığını biliyorsa nasıl herkese bu kadar tavır koydu?

.kasetleri dinlemeden tony geyine geri verdi. sonuçlarına katlanırım falan dedi, restlerini gördü. açıkla maçıkla dedi, sonra okulda kendini kaybetip herkesi suçladı. kasetteki tipler de karşısına geçti, rehber öğretmen bunu aldı götürdü. 

.ilaç falan kullanıyormuş, olmayan şeyler görüyor, olmayan şeyler duyuyor. hannah'ın bilek kesik halini basketbol sahasına gördü, durdurun maçı diye bağırdı. herkesler baktı falan, sonra gitti zach'in arabasını çizdi. daha neler neler.

.geldiler bunların evine, clay ben yaptım dedi. ne alaka yani, madem öyle kabul etme. zach salağı ile konuşmak içinse o da garip, neyse ki notu atmamış. kırılma kısmı orası diye anlatmıştı. ya hannah'ın kafası karışmış, ya delirmiş, ya da geride kalanları delirtmeye çalışıyor. belki sadece intikam almak istiyordur artık bilemiyorum.

.clay'in bu kafayı yemiş halleri ile diziye yeni bir boyut geldi ama bunu da pek beğenmedim. nerden bulaştık bu ergenlere demekten kendimi alamıyorum.

.adamlar yalnızlık çekiyormuş da çok kötülermiş de falanmış filanmış. şaka gibiler. sanki biz lise okumadık, ben sizin derdinizi s.keyim demekten kendimi alamıyorum artık. iyice çıldırtıyorlar. altında hiç mi bir şey olmaz? neymiş efendim insan sosyal canlıymış. 

.basket sahasında kafasında canlandırdığı zach yumruklama sahnesinin müziği güzeldi ama ismini cismini bulamadım. ufak bir şeydi zaten.

--- spoiler ---