26 Mart 2017

iron fist s01e07:

Felling Tree with Roots

--- spoiler ---

.adamlar uyuz, olaylar daha hızlı akıyor ama iyice uyuz oldum. şimdi baba meachum karakteri öldü. oğlu öldürdü. ne alaka yani? tamam beklenmedikti iyidi güzeldi ama esas olaylar onun etrafında dönmüyor muydu? biraz daha akıllı olması gerekmez miydi bu ward denen malın? şimdi ne olacak?

.diğer tarafta şirketlerini ellerinden aldılar. yönetim kurulunun böyle bir insiyatifi nasıl olabiliyor? %51 zaten danny malınındı. diğer iki kardeşle birlikte nasıl şirketten atabiliyorlar bunları? sokarım böyle işe dedim yani.

.danny salağı da bir kimyager peşinde mal mal takılıyor. dojo'cu kızla seviştiler. hani bekaret yemini vardı? ondan hiç bahsetmediler. sonra gittiler mekanı basacaklar ama adam lazım, neymiş efendim bunların devredışı bıraktıkları mafyadan adam devşiriyorlar. sizi zaten öldürecek, benimle birlik olun el'i öldürelim falan filan.

.adam ölüyü diriltiyor, senelerdir buralarda takılmış. babasıyla bile işi varmış. bu kadar iş çevirmiş adamı bu saf oğlan nasıl öldürecek? kızın hayatı karşısında dövüşten çekilmesi de komikti zaten, hocası görünmüyor artık. bunu yapan ilk iron fist'miş. madam gao böyle dedi.

.kendisi danny'e güzel hayat teklif etti, savaşı bırak artık dedi. zaten bunun geldiği yerden iron fist'leri üzerlerine salıyorlarmış. danny kendi kendine gelmiş gibi, belki dövüş sonucu gelmiştir artık neyse.

.kendi hikayesi karışık, babasının başına ne geldiği karışık, öyle karman çorman ilerliyor. iki gram dövüş sahnesi koymuşlar kung fu diye kaktırıyorlar. daha çok olsa yine neyse diyeceğim de bir hayli sıkıntılı olmaya başladı dizi. gittiği yeri hiç beğenmedim. 

.zaten daredevil, jessica jones, luke cage falan derken hepsi aynı bok olacak sanki. adamlar seri halinde seri çekmiş gibiler. hepsini birbirlerine mi bağlayacaklar? madam gao falan mı ortak nedir? belki hemşire ortaktır artık bilemiyorum her ne olduğunu ama bizimle dalga geçiyorlarmış gibi hissetmeye başladım.

--- spoiler ---