27 Mart 2017

The Originals s04e02:

No Quarter

--- spoiler ---

.klaus'u kurtardılar da yenilgiyi kabul ettiler. o çok gurur kırıcıydı. bunca zamanın vampirleri, köken ailesi, gururlu insanlar iki paralık oldular, çok üzüldük. marcel salağını bu kadar nasıl kuvvetlendirdiler, hiç anlamadık, hiç içimize sinmedi. şu dizideki en uyuz olduğum karakter en güçlüsü oldu. üstelik bunlara merhamet göstererek daha da güçlü oldu, iyi oldu. ne bileyim hem saçma oldu hem normal oldu.

.öldürse dizi bitiyordu, öldürtmediler. savaşsalar yenseler daha saçma olacaktı. dövüşten kaçtılar belki ama ne bileyim bu kadar da kolay olmaması gerekirdi. sadece şehri bıraktıkları vakit bu iş oluyor muydu? şimdiye kadar şehir savaşı mı verildi? peki originals new orleans dizisi değil miydi? bütün aktiviteleri üstüne kuruyorlardı. şimdi ne yapacaklar? kökenler şehirden atıldı.

.marcel daha önceden bilmiyor muydu peki? şehir kendisinindi, bunlar gelince elinden aldılar. ortalığı karıştırdılar. en iyi köken, ölü kökendir diyemedi mi? rebakah için mi? ne için? siz herkesleri öldürdünüz merhametsizdiniz. ben sizden biri değilim, sizden daha iyiyim diye düşmanını öldürebilecekken öldürmemek nedir? artık bunun ekmeğini tüm dizi boyunca yer. dialogları farklı insanlara yazdırıyorlarsa hele hele tamam işte.

.kurtulma meselesinin dozu fena olmadı. klaus son anda hançerini çıkartıp marcel'e sapladı. tabii ona bir şey olmadı. fazla güçlü falan filan ama az daha kurtulamayacaktı. kafasında cami figürü yaratmış onla muhabbetini izledik uzunca bir süre. kızının kendisinden etkilenmesini istemiyor. o yüzden tutsak kalıp efsane falan olmak istiyor. bunun muhabbetini döndürdüler. aslında haksız sayılmazlar ama klaus'suz da olmazdı hani.

.elijah öne atladı. marcel ile kapıştı ama marcel öldürmek istemedi. öyle dayak atmalar falan derken zaman kazandılar. diğer tarafta güya rebekah marcel'i oyalayacaktı ama kadını paketlediler. kol durumu fark edip rebekah'ı kurtardı. sonra da hepsi kaçtı kurtuldu işte. 

.vincent salağı kuyruğunu yiyen yılan meselesinin nesini biliyor? elindeki kitap neydi? hope ile ne ilgisi var? muhtemelen ilgisi ortaya çıkınca tekrar şehre dönmek zorunda kalacaklar, marcel de ben size geri dönmeyin demedim mi diyecek, tekrar olaylar olaylar falan. bakalım bu çocukları kaçıran büyü nedir ne değildir? esas olay o gibi.

--- spoiler ---