27 Mart 2017

grimm s06e10:

Blood Magic

--- spoiler ---

.alzaymır olan yaşlıların muhabbeti duygu doluydu aslında da polisiye namına biraz dalga geçmek gibi olmuş. tabii her bölümü salak saçma katile bağlamaları kötü oluyordu. ona bir nefes aldırmışlar. üstelik baharat dükkanı ile olayları güzel kesiştirmişler. yaşlı adamın karısı uyku için ilaçlar temin ediyorlar, hoştu yani.

.ilkin durduk yere bir cinayet işleniyor, meğer adam kafayı sıyırıyormuş. tabii o kadar yaşlı insanın wesen'i nasıl o kadar atik oluyor diye insan merak ediyor.

.sonra huzur evinde bakıcının tekine yaşlı kadın saldırıyor, ardından hık diye ölüyor. bizimkiler olayları araştırıyorlar ama pek bir şey bulamıyorlar. böcek tükürüğünden sevimli çiftimize, ordan da wesenler bunayınca ne olura geliyoruz. tutuklamama sözü ile adamı aratıyorlar, adam da şak diye geliyor. nasıl bir doktorsa artık.

.tüm bölgeye abimiz bakıyor herhalde. huzurevinin doktoru kendisi, hepsi birlikte yaşlı adama gidiyorlar. adam da evden kaçmış, yolda bir kadını taciz ediyor. nerde olduğunu bilmiyor, kafası karışınca da woge falan yapıyor. paketliyorlar adamı götürüyorlar evine, sonra da güzelce iki saniyede adamı öldürüyorlar. dignitas gibi çalışıyor mübarek. baktığın zaman hoş bir hikayeydi.

.nick ve hank'in bir oraya bir buraya koşturması komikti. wu çağırıyor şak oraya gidiyorlar. monroe çağırıyor, şak buraya geliyorlar. mesafeyi bilmiyoruz ama insan biraz yorulur değil mi? hep aynı efektle içeri dalışlar, hep aynı sorgular falan derken komikler aslında.

.eve de aynalara kıl olmuş, içeri geçmeye çalışıyor. aynanın ötesindeki bunu yakalamasın diye kendisi diğer tarafa geçmek isiyor. adalind'in anasının kitaplarından olaylara girişiyor. kan büyüsü ile aynadan yol açacağını keşfediyor. tek başına hareket etmeme sözü vermesine rağmen, tek başına aynadan geçiyor. artık kalan bölümlerde eve'i kurtarmaya çalışırız.

.sean salağı da kızının çizdiği şekiller derdinde. adamın rollerini kesmişler arada görünüyor sadece. nick'e olayı soruyor söylemiyor. öncesinde adalind'e sorduydu, o da söylemedi. yavaştan hep birlikte çalıştırmaya geçecekler ya o da çok saçma zaten, her neyse.

--- spoiler ---