27 Mart 2017

samurai jack s05e03:

XCIV

--- spoiler ---

.bu sezon her bölümü harika oluyor, nasıl yapmışlar böyle adamlar anlamıyorum. samuray abimiz çok değişik takılıyor. geçen bölümde ciddi yaralanmış, uçurumdan nehre düşmüş öyle devam ediyordu. öldürmeyen allah öldürmüyor, uzun bir süre sürükleniyor ve bir mağaraya saklanıyor. her tarafları kan içersindeyken o da ne?

.geçen bölüm öldü sandığımız kurt kardeş çıkıp geliyor. birlikte iyileşiyorlar, üşüyüp sarılmaları harikaydı. yemeleri içmeleri de öyle. yaralarına bakım bile yapıyor. çok tatlılardı. jack rüyasında babasının seçimler insanın kimliğini belirler adlı nasihatını görüyor. ona göre tekrar savaşmaya odaklanıyor. 

.mavili şeytan suratlı yanılsaması da kötü şeyler söyleme devam ediyor. özellikle ilk defa insan öldürmesi meselesi iyidi. bunca zaman makine öldürüyordu. ilk kez bir insan öldürdü, sapıtmış durumdaydı ama diğer kızları da gözünü kırpmadan öldürdü.

.en azından ilk etapda mızrakla, bıçakla öldürdükleri kesin öldü. son kalan dört müydü neydi? kütüğün üzerinde hepsini çıplak elle dövüşerek öldürmeye geçti, bir bir dövüp aşağı attı, en son zincirli olan kaldı. söylenirken möylenirken onu da aşağı attı, sonra kütük kırıldı ve kendisi de düştü. şimdi kızlardan ölmeyen varsa devam ediyor olay, ha kızlar öldü jack ölmediyse o daha garip, nereye gideceği bir acayip. güzel de hem.

--- spoiler ---