28 Mart 2017

the walking dead s07e15:

Something They Need

--- spoiler ---

.geçen bölüm sonu görünen tip yanık yüzlüymüş. bizimkilere yardım etmeye gelmiş. rosita'ya öyle görünmüş en azından, onu almış gelmiş mekanlarına. olaylar bittikten sonra rick silahı dayadı dizlerin üzerine çök dedi de, sanki yeni negan mübarek. ne alaka yani?

.esas olay şu amazon salaklarının silahlarını alma meselesiydi. neyse ki bokunu çıkarıp insan öldürmek zorunda kalmadılar. kimseyi öldürmeden ve ortamdaki zombi nüfusunu hallederek meseleyi çözmüş oldular. silahlarını aldılar, bir çoğu destekledi aslında. geri getireceğiz dediler de sanki negan'ı yiyebilecekler.

.elemanın haberi varmış. sasha'ya bunu söylüyor. zaten bunca zaman haberi olmaması saçmaydı. peki haberi varsa neden bir şeyler yapmıyor peki? o kadar uğraşıyorlar. o kadar silah ve adam topluyorlar ama eleman bekliyor. neyi bekliyor? bu kadar nasıl kendine güveniyor. mal adam çok kendine güveniyor, bu sezon ölmese bari.

.sasha'ya bir tanesi tecavüz edecekti. adamın sisteminde tecavüz yasakmış. o kadar da manyak değilmiş. kendisinin bir sürü karısına tecavüz etti de sayılmıyor herhalde. zorla kadınlara sahip oluyor ama bunu saymıyor. elemanın tekinin negan'ı öldürmeye gelen kadına sarkınca da ölüdürülüyor. kuralları çiğnememeliydi tabii.

.eugene malının lafları da salakçaydı. sasha negan için bıçak istedi, gitti hap getirdi. şaka gibiydi. zehirleyerek öldürmeye çalışmazlar herhalde. o kadar zaman yok. zaten sasha falan çok erken hareket etti. şimdi silahları da buldular, adamları da bol gibi. en azından bir deneme yapacaklar, o zamana saklasaydı kendini, tüfeği ile bir şeye yarayabilirdi. şimdi salak saçma bir şey oldu.

.maggie'nin başında dikilen sakallı tip meselesini de çok anlamadım. şimdi haberi uçuran malların başında kendisi geliyor. zaten bu adama niye güvenip de anlatıyorlar anlamıyorum. araba ile bir yerlere gidecek, önceki seferde gelen adamın verdiği kağıt ile hareket ediyor sanki, mal oğlu mal, şu vakte kadar zombi öldürmeden lider olarak nasıl gelmiş? zenginlerden miymiş? malikane onun muymuş? sanki bir ara anlatmışlardı ama unuttum gitti.

--- spoiler ---