28 Mart 2017

into the badlands s02e01:

Force of Eagle's Claw

--- spoiler ---

.adamlar sezon arası olan hadiseleri gizem olarak kullanıyorlar, böyle bir şey de ne görülmüş ne duyulmuş. quinn malının beynindeki sorunu unutmuşlar mı neden kimse bir şey demiyor? yarasını kadın dikmiş, çocuğu ile birlikte kadını kurtararak karşılığını vermiş. hafiften de aşık gibi, sunny öldü diyor ama karısını düdüklemeye çalışırken çıkıp gelecek gibi.

.kendisi de yerin diplerinde özel bir yer tasarlamış, bir sürü adamı var. eğitiyor, etkinlik düzenliyor, liderlik ediyor. ne ara bu kadar adama kavuşmuş? olayı neymiş? ne zaman anlatacaklar?

.zaten dünyaya ne olduğundan da pek bahsetmiyorlar. biraz anlatmışlardı. amerikadan, beyaz saraydan şundan bundan. çorak arazileri ayıran bir sed çekilmiş. çin seddi mübarek, şimdi sunny içeri girmeye çalışıyor. geçen sezon dışarı çıkmaya çalışıyordu. hep o mk malı yüzünden olmuş bunca şey. son dövüş ve olaylardan sonrası hep bunlar.

.kaçış olayı güzeldi. şişko ile aynı zincire bağlandı. sonra dövüşler falan derken bir sürü güldürdüler. adam şişkoyu silah olarak kullandı. sonra birlikte merdivenden çıktılar, havalandırma kısmına geçtiler. arkadan dövüşçü geliyordu. sunny nerdeyse kafasını kestirecekti ama şişko kılıncı soktu araya kurtardı. sonra aynı yerden kaçtılar. dövüşçülerini de kuşbaşı ettiler. madenlerden kaçmış bulundular, komik abimizi iki bölüm için tasarlamışlar demek. o da garip yani. iyidi kendisi.

.yollarda fare av mav derken zincir meselesine de güldüm. adam şak diye kilidi açtı ama sunny taşla eziyor falan. şişko o kadar da yararsız değilmiş demek. tanıdıkları varmış. seddi geçecek gibi görünüyorlar ama kim bilir ne zaman?

.mk malı kendisiyle kapışıyor. dövüş sahneleri hoştu. ustası çekip çıkardı, az daha gebertiyordu kendini. anasını araması ve anasının başına ne geldiği meselesini de hiç hatırlamadım bir haller olmuştu.

.tarikat kısmında da biraz kıpırdanma oldu. adamlar bunları öldürmeye gelenlere de savaşmıyormuş. quinn vakti zamanında bunları koruyormuş ama oğlu anasını ve dedesini korumayı reddetti. sıkıntılı sevimsiz bir velet. babası ne ara gelecek bakalım?

.dul ile sunny'nin akıl hocası birlikte takılıyorlar. baronlar toplantı talep etmiş, son on yılda ilk defa gerçekleşiyormuş. savaş istemeyen korkak baronlar yapıyormuş bunu, onu da nereye vardıracaklar? hepsini öldürecekler mi? sonraki bölüme kaldı.

--- spoiler ---