15 Şubat 2017

the walking dead s07e09:

Rock in the Road

--- spoiler ---

.o kadar iş yapıyorlar da negan nasıl fark etmiyor? o pek olmadı. adamların dolaşmadığı yer kalmadı. görüşmediği topluluk kalmadı ama negan'ın bir tane ajanı yok mu? en azından topluluk içinde bir tane tip bırakıp ondan ajanlık yaptırmasını beklerdim. biraz saçma oldu yani. adamın o kadar insanı var, böyle bir şey düşünmemesi çok saçma oldu.

.tabii şimdilik belli değil, belki ilerde hazırlanırsa görürüz. daryl kaçtı diye mekanı basmaya geliyorlar. ellerinde telsizle bunu zaten duyuyorlar. koşuyorlar onlardan önce geliyorlar, hiçbir şey olmamış gibi ortalık aranıyor. bir mevzu çıkmıyor yani. zaten negan gelmeyince adam ölmesin demişlerdir.

.kral ezekiel ile görüşme de beklediğimden sönük geçti. kaplana doğru düzgün şaşırmadılar bile, kendince komikti ama muhabbetler saçmaydı. insanlayar yardım etmeliyiz laflarından şimdi bir anlaşma var yardım edememe geldi. üstelik güvenlikten sorumlu eleman kaç seferdir saldırmaları gerektiğini söylüyordu. bir şekilde anlaşmaları gerekiyordu. carol ile de karşılaşmaları iyi olabilirdi. en azından kısa bir özetini aldılar.

.hilltop'daki mal ile zaten anlaşamayacakları belliydi. bir tek jesus yeterli aslında, diğerleri savaşsa ne olur savaşmasa ne olur diye düşünürken, içlerinden cesaretli bir kaçı çıktı savaşmaya katıldı. eh biraz umut vaad ettiler ama olacak iş değil.

.zaten nasıl bir plan yapacaklar onu da anlamıyorum. o kadar insan var. geçen sefer ortalığı ayağa kaldırdılar ama sadece bir ileri karakolu basmışlar o kadar. şimdi de üç beş patlayıcı buldular ama nerede nasıl kullanacaklar? hem nereye sakladılar o kadar şeyi? onu da göstermediler. mekana getirseler aranmıştı. o olmaz.

.bir de peder meselesi çıktı. eleman salak salak triplere girip, incili yere atıp kaçtı gitti. erzak ve silahları da aldı. sonra boat yazmış, not kabul edip sandalların olduğu mekana gittiler, orada da bir sürü silahlı kişi ile karşılaştılar ve bölüm bitti. rick kocaman sırıttı. hani başımıza bu da mı gelecekti şeklinde mi sırıttı yoksa karşıdan bir tanıdık mı geldi? zaten o kadar silahlı insan diğerlerini sararken fazla yakındı, nerdeyse sarılacak kadar yakın, devamı haftaya.

--- spoiler ---