14 Şubat 2017

the man in the high castle s02e07:

Land O' Smiles

--- spoiler ---

.kendi çaplarında güzel gerdiler. oğlanın durumu daha kötüleşti. salak juliana bu sefer akıllılık etti durumu çaktırmadı. bunun karşılığında da annesi onu korudu. böyle de bir gerginlik var.

.ölen doktorun karısı, kocasını yaktırmamış. otopsi istiyormuş da nasıl otopsi yapılmaz ki? bunun da açıklaması yok şimdilik. bakalım general bununla nasıl baş edecek? derken hop bir telefon hitler'in durumu kötüye gidiyormuş. kimse ölümsüz değildir diye bitirdiler bölümü.

.yine ticaret bakanını ve paralel evrenleri unuttular. şimdiki resimde şehir yok oluşa gidiyor. japonlar atom bombası yapıyor. olası gelecekler içinde bombanın patlamadığı zamanı bir türlü tespit edemediler. kimseler bir şey yapamayacak gibi, yetmiyor frank ve teröristler bombanın olduğu mekanda keşif yapıyorlardı.

.ne yapacaklar? bombayı mı patlacaklar? şehri yok etmez mi? planları neler onu pek anlamış değilim ama bir miktar ilginçlik kattılar. zaten frank'in kardeşi ve yeğenleri öldükten sonra psikopat olacağı kesindi. iyice terörist olacak az kaldı. battlestar galactica'nın exo'sunu da biraz daha gösterdiler. esas karakter olmayacak gibi.

.şu antikacı tip bir hayli komikti. o da bu sezon başımıza çıktı geldi ama güldürdü. yakuza ile işini bitireceklerdi ama müfettiş yakuzayı bitirdi. bunlar arada kalacaktı ama ed'in ajanlığı sayesinde kurtuldular. frank ile dalga geçmeleri, kafaları çekip muhabbet etmeleri de iyidi.

.kendi çapında sürükleyici ama filmler ne oldu? yüksek şatodaki adam nerelere kayboldu? olaylar nedir? karakterlerin kendi dramı içinde boğuluyoruz, işin ilginci o da ilgi çekici bir hal almaya başladı.

--- spoiler ---