9 Aralık 2016

vikings s04e12:

The Vision

--- spoiler ---

.ivar muhtemelen ölmedi, bölüm sayısına da bakıyorum arada da tabii ruhu muhu gelir, anısı gelir. o zaman da oynamış sayılır. bellisi olmaz. şu şekilde ölmesi garip olur. anası fırtınayı bildi ama ölümünü bilemedi diye tahmin ediyorum. iki dakikada suda boğulacak hali yok ya? ragnar bir şekilde kurtarır.

.ragnar'ın son halleri iç burkuyordu. şimdi iyice acıyoruz kendisine. insanlara kendisiyle ingitlereden intikam alması için rüşvet vermeye geçti. üç-beş gemi doldurdu ama tipleri görünce insan iyice üzülüyor. dalga geçiyor olmalılar diyoruz.

.adamlar devam ediyor, dalga falan yok. denizle ilerliyor. fırtına durdurmasa ne olacak? hepsi ölecekti herhalde. şimdi geri dönerler tanrılarını biraz dinlerler. salak kraliçe kadın da kendini kesti bir sürü, nasıl bir büyücü, sevimsiz bir tipse artık. lagertha ile muhabbetleri de can sıkıcıydı. seni asla affetmeyeceğim dedi. iyi dedi güzel dedi. ayini de kendi başına yaptı.

.bir sürü gemi bjorn ile yola çıktı. onların hikayesini göremedik. herhalde bir şekilde onları da anlatırlar. böyle ragnar'ın hiçbir şey yapamamış hali ile üzmeye devam etmezler. savaşçı ırk, kralları kocamış ve engelli oğlu ile sefere çıkıyor. bu nedir lan?

.gemiye kendi kendine binmesi, savaşçılıklarını devam ettirmesi falan aslında güzeldi de mantıklı olmak lazım biraz. ne yapabilir ki? strateji olarak da zaten çok fazla bir şey yapmıyorlar. belki hani kıvrak zekasını konuşturur. bilemedim.

.geriye kalan kardeşler arası kavga, yok efendim onun çükü kalkmıyormuş muhabbetleri. neyse ki kızı öldürmedi. aslında söylemişti ama söylemedim dediğine inandı. fırtınalara boğuldu, dönüşte öldürür artık. bir şekilde öldürecek gibi geliyor bana ya hayırlısı.

.sefer öncesi toplaşmada da saçma sapan haller vardı. herkesler birbirine trip atıyor gibiydi. bjorn şu salak kardeşlere güvenmiyor gibi ama birlikte sefere çıktılar. floki zaten maymunları olmuş. bu kadar zaman geçmiş ama hiçbir şey değişmemiş gibiydi.

--- spoiler ---