9 Aralık 2016

shameless s01e12:

Father Frank, Full of Grace

--- spoiler ---

.insanın yüreğini kan ağlatıyorlar lan, bu nasıl dizi? bu nasıl utanmazlık? babası oğlunun reşit olmayan kız arkadaşı ile birlikte olur ve olaylar gelişir. kızın babası intihar eder ama ölmüş müdür? sudan çıkmaya çalışır mı? ip kopar kurtulur? hepsi sonraki sezon.

.af dileyen babanın üzerine oğlan işer ve baba kabul eder. barıştılar mı şimdi yani? bir de frank'in kafa güzel olduğu ve hayır dediği belli aslında. garip yani, kızın yaptığı da acayip ama ne bileyim insan hayret ediyor. kimseler şikayet etmiyor mu? nerde bu devlet? nerde bu polis?

.frank'i baştan sona kovaladılar. lip buldu. ağzını burnunu kırdı. babasını dövmesini özel çekmişler, özel yapmışlar gibi. resmen baba dövücü zeki oğlan tarzına büründürmüşler. senaristlerin babalarını yumruklama hissiyatını hissettirmişler.

.araba hırsızlığından hapis yatma meselesini sarışın polis çözdü. dedektife rüşvet verdi ama en başında ihbarı yapan da oydu. bunlar ortaya çıkar mı? yoksa steve'in evi ve kız arkadaşını alır mı? bir dahaki sezona artık.

.steve çocukları kurtarmak için evi verdi. fiona'ya kosta rikaya gidelim dedi. kabul etti gibiydi ama diziden çıkamayacağını bildiğimiz için geri dönüşüne şaşırmadık. steve gitti mi şimdi? bu kadar kısa sürmez herhalde bu işler.

.deb sırrını söyleyecekti fiona biliyorum dedi ama hırsızlık meselesi falandır herhalde. steve'in anasına da söyledi gerçekleri. nasıl böyle bir durum olabiliyor? nasıl ortaya çıkmıyor ve gerçeği hala niye söylemiyor? hepsi karman çorman.

.bir de sarışın kadın meselesi var resmen sülük gibi yapıştı niyeyse, altında ne çıkacak bakalım? fiona yanlarında da çalışmaya başladı. böyle de bitirdiler sezonu. baba oğul arasındaki savaş. frank'in günahlardan kaçınma konuşması da salakçaydı.

--- spoiler ---