10 Aralık 2016

dirk gently's holistic detective agency s01e03:

Rogue Wall Enthusiasts 

--- spoiler ---

.kendince bir hoşluğu var, adamların bilim kurgu hikayesini takip etmek güç. kim ne yapıyor? orjinal ruhlar nedir? baştaki rockstar kimdi? sonra battlestar abimize dönmüş, bunların dertleri neydi? başka bedene girmedin mi hiç diyorlar mesela? nedir yani? hepsini açıklayacaklardır diye ummaktayız.

.kabaca farklı türde insanlar olduğu, ruhlar (enerjiler diyelim) ile oynadıkları anlaşılıyor. zengin bir abimiz ve bunun sülalesi de olaylara karışmış. yaptıkları binalarda da bir numara varmış. haritalarda gösteriyorlar ve esas elemanın oturduğu bina oluyor kendisi. hepsi tesadüf olamaz tabii ki.

.esas olay dirk ve psikopat hatunun aynı türden olması. gizli devlet operasyonu ile ilgiliymiş. bunlar deney olabilir, başka bir şey olabilir. dirk'in gözünü doldurdular. geri gitmemiz lazım dedi ama geri gitmedi. sen dedektif değilsin dedi ama şimdi todd buna inanmaya başlamıştı. diğer tarafta psikopat hatunun arkadaşı zenci de aynıydı. ikisi de yanına yardımcı aldı ve olaylara giriştiler. bütüncül işler peşindeler.

.geçen bölüm öldürdükleri adamın arkadaşları bunları yakaladı. kadın zenci arkadaşı hakkında ihtimalleri saydı. neyse ki bir beyzbol topu atımı ile hepsini öldürdü. kadının zarar görmemesi harika, dirk de zarar görmüyor olmalı ama neden canı pahasına kaçıyor ki o zaman? bakalım nasıl bağlayacaklar bunları? merakla bekliyoruz.

.todd'un kız kardeşi meselesi de oldukça ilginç olacak gibi. özel insanlardan mıdır? ruh sömürücüler kızın başına geldi ve bir miktar atıştırdı. tam o sırada ateşler içinde yandığını görüyordu. kendi başına alışverişe çıkmıştı. tam becerdim diye düşünürken bunlar oldu. zaten kızın peşindeler, bu manyak tipler iyi mi kötü mü bilemedim şimdi. durduk yere yoldaki adama kafa atışına güldüm.

.polislerin ahenkli konuşmalarına da hasta oluyorum. biraz fazla olsa kafa ağrıtır ama todd bunlara olayları haber vermeye geldi. ellerinde köpekle olayı çözeceklerdi az kalsın. köpeğe bir şey olmadığına sevindim. zaten köpeğin içinde kız var. bu olaya tekrar girmediler. kız da köpek gibi davranıyor, sahibinin kanlı elini yalıyor. öyle de bir garip olayla bölümü bitiyorlar. güzel işte daha ne olsun?

--- spoiler ---