10 Aralık 2016

supernatural s12e08:

LOTUS

--- spoiler ---

.adamlar amerikan başkanı içine lucifer katalım demiş. bir bölümde olayı halletmeleri güzel olmadı. uzasa da çok saçmalanırdı. onun yerine lucifer'in çocuğu ile takılalım demiş olmalılar. e karanlıkla da böyle başlamamış mıydı? o da tekrar olacak. o kadar çok şey yaptılar ki tekrar olmadan olmuyor.

.şimdi lucifer hakkaten kafese gitti mi yani? onu doğrulamadılar. castiel yine elindeki kadını kaçıdı, hamile kadın bebeğim de bebeğim diyerek gitti. klasik şeytan annesi olacak tipte kendisi. dexter'dan mıydı hatun nerdendi? tanıdık ama çıkartamadım.

.gizli servisin başındaki eleman continuum'dan elemandı. ilk karşılaşmada bir şey yapamadılar. ingiliz harflerin adamı geldi, kurtardı bunları. ikinci seferde de bizim salaklar yakalandı. amerikan başkanına suikastten yakalanmak da olmasın demişler. hitleri öldürttük bir de bunu ekleyelim demişler.

.ingiliz harflerin adamları bunlara yardım mı ediyor şimdi? gönderilen adam bunları öldürmek için değil miydi? bir tane alet veriyor ve onla lucifer'i alt ediyorlar. madem öyle gelsin temizlesin amerikayı, resmen ingiliz seviciliği yapmışlar. biraz sinir bozucu ve saçma oldu.

.castiel ve crowley'nin birlikte çalışmaları çok tatlıydı. sırf bu şekilde bölüm yapsalar bile giderdi. adamlar amerikan başkanını getirelim demişler. crowley sığınağa istediği vakit giriyor. çok mühim bilgiler buluyor. her işi yapıyor mübarek. ne mübarek bir şeytanmış kendisi. 

.bir ışınlanan kendisi kaldı. castiel'e neden o özelliği geri veremediler? bunu hala soruyorum ama cevabını bilmiyorum. bir tek hafıza tekniği kaldı, onu da kullandırtalım demişler.

.suikastten aranan tiplerin başkanın başında diğerlerini gelmelerini beklemeleri de çok saçmaydı aslında. kaçabilirlerdi. bırakın ölürse ölsün diyebilirlerdi. devlete bağlılık mı yapmışlar nedir? en başında şeytanı kabul eden de kendisi zaten. böyle başkanlığa daha çok güç isteyen manyaklardır eleştirisi yapacaklarına buna geldi mesele, bilemedim artık.

--- spoiler ---