7 Kasım 2016

the walking dead s07e03:

The Cell 

--- spoiler ---

.daryl üzerine yapmışlar. adamı sindirmek, ismini unutturmak. standart işlemler aslında. sen kimsin diyor? ben negan'ım diyorlar. işte yapmak istediği bu. adam yürürken diğerleri diz çöküyor ya, efsane olmuş. diğer sempatik kral yanında bu manyak çok aşırı kaçıyor ama bir o kadar da sempatik ülen, insanın başına gelse diye bir yerden ürpertiyorlar. bir yandan da yavşak sırıtması ve lafları evlere şenlik.

.dizi de rahatlamış, adamlar istedikleri gibi takılıyor. ilkin seksenlere göndermeler gibiydi. sadece adam mükellef bir sandviç hazırlaması sahnesi için uğraşmışlar, bunun yanında daryl köpek maması yiyor.

.durum bundan ibaret aslında, ya gebertecekler ölüsünü direklere dikip böyle faydalanacaklar. ya puan toplama muhabbeti yaptıkları zor bir şeyler yaptıracaklar ya da negan için çalışacak. durum buymuş. daryl adamı olsun diye uğraşıyormuş baştan beri ama daryl seçimini yaptı, boyun eğmedi. aslan parçası.

.yüzü yanık tipin hikayesini de öğrendik. daryl ile ormanda karşılaşmışlardı da olaylar olaylar olmuştu. negan'dan kaçıyorlarmış galiba. kız kardeşi ve karısı meselesi mi neymiş? negan yüzü yanık tipin kız kardeşini öldürüp karısını almış. en azından ben böyle anladım. kendisini de sadık iti yapmış.

.bunu daryl'e de tavsiye ediyor ama benim kimsem yok diyor. tabii geridekiler kimdir? onlarla niye tehdit etmiyorlar? o biraz pek olmadı. gerisi tamamdı.

.kaçmasına müsaade ettiler gibi oldu, bir miktar muhabbet. sevimli sopası ile biraz korkutmacalar ama bizim daryl oğlanı korkmadı, yine attılar hapse, bastılar müziği. iyi dayandı aslında ama ağlak şarkı açınca gözyaşlarına boğuldu.

.bundan sonra da tercihini yapması için negan'a getridi. orada yanık yüzlünün hikayesini öğrendik. üç aşağı beş yukarı bölüm böyleydi.

.adamın insanları sindirmesi, bir tek insan olarak bu kadar kötülük ettiği halde kimsenin adamı öldürememesi çok abartı aslında. kaçan elemanın dialoglarına bunu da yazmışlar ama yine de insan hayret ediyor, sindirilmek böyle bir şey olsa gerek. negan'ı oynayan abimiz de tam karakter oyuncusu zaten, hissettiriyor meseleyi.

--- spoiler ---