28 Eylül 2016

american horror story s06e04:

Chapter 4

--- spoiler ---

.bol adam kesmeli bir bölüm izlettirdiler. hikayelerini çok beğenmedim. bir miktar tekrar ya da fazlasıyla yapılmış bir iş gibi oldu. esas şeytan lady gaga, eski tanrılara tapan bir tipmiş ama yeni model bir yaratık olmuş. gücü nedir? o kadar insanı nasıl öldürmüştür? bunları pek anlamadım. eski tanrılara tapan derken cadı muhabbetiyse zaten iyice bayat. şimdilik tam anlatmadılar.

.kadın çiftleşmesi gerekiyormuş. zenci de bunun için varmış. bunun pazarlığını yapıyorlar ama pek bir yere varmıyor. minik adamın bağırsaklarını deştiler, güya pazarlık yapıyordu. güya kendine güveniyordu ama iki paralık ettiler.

.aynı şekilde bir bölümde profesör abimizi de harcadılar, bari olayları bilen biri olarak onu tutsalardı. domuz kafalı geldi, bunları kurtardı. sonra kızı pat diye buldu ama kurtaramadan okları yedi öldü.

.kız en son ölecekti, oyun arkadaşı kurtardı ama kaçtıkları yer yine ev. sanki bilerek evin içine alıyorlar olayları. alıp başlarını gidemiyorlar. hem de yılda 6 gün imiş.

.kasap ablamız cemaatini de doğramış, hepsinin ruhlarını kendine köle yapmış. kadına psikopat roller yakışıyor. şu yaştan sonra böyle filmlerde oynarken üzülüyor mudur acaba?

.bunlar bu kadar anlattığına göre hepsi bu hengameden kurtulmuşlar, nasıl kurtulmuşlar acaba diye merak ediyor insan ama neden böyle bir anlatım metodu seçtiler diye de düşünüyorlar. tam kurtumadılarsa o bile şaşırtıcı olacak ama işte gerçekçi olsun diye yaptıkları sonunu söylemek gibi olmuş.

.zaten altıncı günün başlangıcı şimdiyse, zor dayanırlar gibi. salak salak korkmaktan, ağlayıp sızlamaktan başka da ellerinden bir şey gelmiyor. şimdi küçük kız kurtuldu gibi ama acaba kurtuldu mu? 

.iğrenme hislerimizi oynatıyorlar, o bile başarı diyelim. bir de küçük kızın taşla kurban edilmesi çok abartıydı.

--- spoiler ---