29 Eylül 2016

dark matter s02e08:

Stuff to Steal, People to Kill 

--- spoiler ---

.eh işte öyle bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. iki yine bozuldu, bir haller geldi. bölümü öyle bitirdiler. geçen bölümün sonunda da paralel evrenlerine gitmişler. dönüşte mekiklerinde birilerini getirdiler. şimdi kimdi neydi derken, saçma oldu biraz.

.zaten ilk başta paralel evrene geçmek için sürücüyü yakmışlardı. yakmadan nasıl geri döndüler? onun da pek bir mantığı yok. geçtikleri paralel evrende kendileri pek bir kötü, evreni ateşe vermişler, savaşan taraflar. su gibi insan öldürüyorlar.

.geçmiş bölümlerde karşılaştıkları kötü tipleri mürettebata katmışlar. beş ortalıklarda yok, bir zaten ölmemiş ya da gerçek kötüsü mürettebata katılmış. dört de gitmiş kral olmuş. böyle bir evrende salak saçma iş yaptılar.

.ilkin stargate atlantis hatunu ile anlaşma yaptılar, gidip diğerlerinin sıçrama sürücülerini alma planı yaptılar. aldılar iyi güzel derken bu atlantis hatunu bunlara yamuk yaptı, neymiş adroid her şeyleri tekrar yaparmış. birini kapattılar diğeri açtı, ülen paralel evrende hiç mi farklılık yok yani? teknik olarak? sinyal olarak?

.neyse yokmuş işte muhabbetini ettiler bitirdiler, diğerleri de sanki hiç sıçrama sürücüerini almamışlar gibi uslu uslu terk ettiler gemiyi, tabii mekikle gelmişler ama esas olay bu kadar değerli şeyi kaybetmelerini gülücükler ile karşılamaları idi. saçma oldu yani.

.kendi aralarında muhabbetleri komik sayılabilir, hepsi üçün üstüne atlıyor. devamlı bir buna gönderme var. zaten üç normalde de kötü insan olması gerekir ama beş'in varlığı ile hepsi iyi olmuş. en başta hafızalarını onun yüzünden kaybetmişlerdi sanki, temel hikaye bile sakat.

--- spoiler ---