30 Eylül 2016

fear the walking dead s02e13:

Date of Death

--- spoiler ---

.zeka özürlü şekilde devam ediyorlar, insanın sinirleri bozuluyor. chris ve babası meselesine geldiler, adamı öldürdükten sonra ne olduğunu anlattılar. bir hayli mallık olmuş. üstüne bir sürü insan otele gelmiş, kapıya dayanmışlar. nasıl gördülerse o kadar ışığı, adam nasıl gördü? okyanusa gelmiş, kafayı kaldırmış görmüş. şans mıdır diyorlar? resmen senaristler dalga geçiyor yani.

.neymiş efendim arkada adam bırakmayacaklarmış, birbirlerine söz vermişler. kurşun girip çıkmış. enfeksiyon  yok gibi ama bir haftada iyileşememiş. normalde bir kurşun yarasını çok daha çabuk iyileştirirler ya neyse. velet iyileşmiyor ve bunu öldürmeye karar veriyorlar. len bırakıp gitsenize? nedir yani? söz verdinse onun anlamı nedir?

.zombi olayı ayrı, ısırılmak ayrı bu ayrı. bunun ayrımını oturup konuşamadılar bile. adam çekti silahı veledi korumaya çalıştı. chris de geldi babasını yakaladı ve veledi öldürdüler. bu mudur yani?

.öncesinde öldürdüğü adam için tantana yapıyordu. bu çocuk için bir tek kelime edemeden ortamdan ayrıldılar. kamyonet ile ayrıldılar, yayan şekilde geldiler. yanlarında da chris yoktu.

.adam da en son sevdiğimi söyleyemedim diye kafayı yiyordu. pek anlamsız. pek malca bir hareket. sanki sen sorumlusun? ha 16 yaşındaymış ma loğlu mal, bu durumdas yetiştirme tarzına sokayım denebilir ama yapacak bir şey yok.

.anne karakteri de kızına babasının intihar ettiğini, nick'in de öyle bir tip olmasından dolayı onun üstüne düştüğünü söylemek için daha iyi bir zaman bulamazdı. zaten ışıkları açması, bu hapçı oğlan içindi. başlarına büyük bela aldılar. o kadar insan, hangisi virüslü onu bile ayıklayamıyorlar. güvenlik sorunu olduğu bariz, yeni gelenler çat diye içeri girebilir. saçma sapan bir kapı tutuyor, insanı deli ediyorlar. hepsi ölse de kurtulsak. ne angutça bir dizi oldu yahu, insan hayret ediyor.

--- spoiler ---