1 Ekim 2016

lucifer s02e03:

Sin-Eater 

--- spoiler ---

.iyiler hoşlar da her bölüm bu mevzuları çekmek beni bayıyor. arada göndermeleri çok artırdılar. wooble mıdır nedir? bir site kurmuşlar, insanları küçük düşürenlerin videolarını yükleyenleri biri cezalandırıyor. şu chuck'ın kankası olan tip. olay bundan ibaret. af diliyor sonra adamları yakıyor.

.video odası ve cehennem göndermesi güzel konular. zaten lucifer'in nev-i şahsına münhasır tepkileri de güzel ama ülen bu konuda nedir? mevzuyu genel hikaye olarak şeytanın cezalandırıcı olmasının sorgusuna getiriyorlar, peki bunda ne diyorlar? keyif aldığı ve mutlu olduğu bir şeyi yapmak imiş.

.annesi oğullarının kafalarını çelmeye çalışıyor. bu kadının büyük planı var, şimdi de dizide kalıcı ama uzak karakter olarak insan hayatını yaşamaya mahkum edildi. lucifer'in uygun bulduğu ceza buydu. sezon başındaki rüyası neydi?

.babası ona anasını geri göndermesini söylemişti, tabii asi bir oğlan. kafasına göre hareket ediyor. bir bakıyorsun çok güçlü, diğer taraftan bir şey yapamıyor. ortaya karışık bir lucifer karakteri çiziyorlar. zaten dedektif yanında güçsüz kalmasını da bir yere bağlamadılar.

.bir insan diziyi bu gibi fantastik konular için izliyor ama adamlar demiş ki polisiye katalım, doldururuz böyle. sezon sonlarına da bir iki olay açıklarız öyle biter gider. benim çok ayar olduğum bir metod bu. yine de işte esas tiplerin güzelliği üzerine insan izliyor.

.dedektifin aile dramı çok gereksiz bir hal alıyor, mecburen onu sokuyorlar gibi. kocası olacak tip, şeytandan daha kötü biriydi. inanılmaz kötülükler yaptı ama hala iyi insan gibi kaktırıyorlar, pek saçma geliyor bunlar bana. yan karakterlerinin devamlılığında problem var.

.maze desen ne yapacağı belli değil, amenadiel denenin tüyleri dökülüyor, sebebi belli değil. anası geldiğinden olabilir, insan içinde kalmaktan olabilir. bu mevzuya da yavaş yavaş gelelim demişler. insanı sinir ediyor bu.

--- spoiler ---