2 Ağustos 2016

dark matter s02e04:

We Were Family

--- spoiler ---

.ilk defa fazla da zorlamadan hoş bir bölüm yaptılar. hem konular hoştu hem adroid'in meselesi hoştu. zaten sırf insansı robot muhabbetine bir dizi çevrilir, humans böyle diziydi. başlasa da izlesek.

.bir tane uzay istasyonu buldular, ilaç neyin alalım da altıyı ameliyat edelim muhabbeti vardı. beşi de teslim edeceklerdi. ikisini de yaptılar. tabii beşi teslim etmek o kadar kolay değil.

.elemanın odasında dolandığını görmüş, güvenlik kamerası koymuş. adamın aldığı anahtarı kendisi geri almış. beşin peşindeki kadın da bundan dolayı mı beşin peşindeymiş? uzay-zaman cepciklerine ulaşım sağlayan savaşın yönünü belirleyecek bir anahtarmış. ne savaşı arkadaş? sakın savaş falan yapmasınlar altından kalkamazlar.

.bunlar böyle mürettebat arası güzel kafa açacak işler yapacaklar ancak böyle olabilir. üç numaranın geçmişine gittik gibi oldu. vakti zamanında anasını babasını öldürüp kendisini yetiştiren bir abimiz ile tanıştık. hafızasnı kaybettiği için kendisini farklı tanıttı ama sonuç değişmedi, adamı öldürdü. çocuğu kurtardı.

.tabii üç ne ara bu kadar iyilik timsali oldu? ne ara beş ile bu kadar iyi anlaşmaya başladı. bir gidince aradaki iyilik boşluklarını dağıtalım demişler. birin de başına ne geldiğini haberlerden takip ediyoruz.

.android'in insansı olması meselesi biraz garip. olsa daha kötü sanki ama ilginç de olabilir. biz onu bu haliyle sevdik. bir adroid grubu insan efendilerinden kurtulup kendi hayatlarını yaşıyorlarmış. bunu da yapmasını sağlayan minik bir aygıt, tabii mümkün mü? zaten bizim android'in hafif insansı hareketleri de özel tasarlanmış işlermiş. beş için diş fırçası falan çaldı, ta aradan olayları bağladılar. bir de öpücük denedi. giysi denemesini saymıyorum bile.

.doktor kendine bir şeyler enjekte ediyor. dövüşçü kadın da şak diye öğreniyor. zamanı yavaş gördüğünü iddia ediyor. hepsinin altında bir şeyler sokacak yer açtılar, ilerde bunların dertlerini izleriz artık.

--- spoiler ---