2 Ağustos 2016

Outcast s01e02:

(I Remember) When She Loved Me

--- spoiler ---

.çok ağır bölüm, bir şeyler olmuyor. şeytan nerelerde? geçmiş açıklamaları devam ediyor. geçmişten kurtulamayacaklar gibi. tamam zor şeyler olmuş ama gizemi açıklamak yerine drama boğuyorlar.

.vakti zamanında dişi kopunca bunun vasıtası ile annesindeki şeytanı çıkartmış. içinden çıkan şeytan da çocuğu boğmuş ama öldürmemiş. peki neden? açıklama gelmedi.

.ardından star trek'ten data abimiz anasının yanına gidip, çok çabaladın ama oğlun göremedi mealinde laflar etti. kimdir necidir? şeytanların başı mıdır? pederin vaazını da izliyordu. yavaş yavaş açıklayacaklar da canımız çıkacak.

.diğer tarafta polislere olay geldi. rakunların canını okumuş bir tip, ormanda polisler faili arıyor. karavan buluyor, içinde tırnak çizgileri. ne olduğu belli değil. yavşak enişte modeli pederle ilgili laflar ediyor. yaşlı zenci polisimiz sen bilmezsin diyor. olan bu yani.

.şöyle bir şeytan fırlasın oradan, karavandan bir zift damlasın şişkoya bulaşsın da görsün ebesininkini ama olmuyor işte.

.bölümü anası ile ilgili olaylara ayırmışlar, geçmişin gölgesinden kurtulamamış. kanının iyileştireceğini düşünmüş ama işte vakti zamanında zaten bu yapılmış, şeytan anasından çıktıktan sonra yatalak bırakmış. peder bunu üstü kapalı anlattı. annesini kaçırdığını öğrendiği vakit, gitti hemen elemanın yanına. tabii madem planı buysa niye pedere haber etmedi? yatalak anasına nasıl bakacak idi? hepsi öyle kaldı, geri hastaneye yatırdılar ve artık bu bahsi kapatsınlar rica ediyorum.

.en büyük gizem bu elemanın kanı ve özelliği meselesi. şeytanlar ile ilgili bir şavaş da olacak gibi ama üstü kapalı olacak gibi, adım adım bari ilerlesin.

.bir de aile dramımıza dağılmış aile, çocuğu gibi unsurlar ekliyorlar. doğum günü varmış. kardeşi ile hediye gönderiyor, hediyesini pek beğenmiş diye not geliyor ve duygusallaşıyoruz. ülen bir kere seni şeytanlar bırakmıyorsa ailenden uzak kaldığın kardır ya işte. düşünmüyorlar hiç.

--- spoiler ---