2 Ağustos 2016

preacher s01e10:

Call and Response

--- spoiler ---

.çok iyi olabilirdi ama sadece iyi oldu. biraz şaşırttılar ama sonu tatlı oldu. şu carlos meselesini beğenmedim bir tek. serinin başından beri carlos da carlos, tamam intikam idi ama neden öldürmekten vazgeçtiler? öldürünce kötü mü olacaklardı? zaten kötüler?

.onun yerine dövdüler bıraktılar adamı ve bu mevzu da burada kapandı. hatunun dikkat çekme meselesi imiş, başından beri bunun ıkınmasını izletmişler. sezon finali için bu kadar üzerinde durmaları yakışık almadı.

.esas olay tanrıyı getirme meselesi ve cehennemden gelen tetikçi abimiz idi. ikincisinden başlarsak onu sonraki sezona bıraktılar. bir de tesis gösteriyorlardı. uyarı yazıları vardı. metan gazından elektrik üreten bir tesismiş, kasabanın altında imiş, tek bekçisi alemlere dalınca patlamış. len olacak iş mi? bu kadar mühim tesisin tek görevlisi mi olur? hem kasabanın altında olması ne alaka? tamam tam altında değildir ama o tahliye boruları nasıl kasabayı sarar? mal mısınız lan siz? 

.yine de kasabanın ortadan kalkması olayı iyidi. hem de inek boku ile oldu bu iş. et tanrısına tapan abimizin kıymadan kızını yapması da fena değildi. tanrı ile kapışmayı bu anlamda daha iyi yapabilirlerdi ama hepsi zaten kurmacaymış.

.bir an gerçekten tanrıyı getirmiş olabilirler mi? beyaz sakallı, beyaz saçlı bir beyazı tahta oturtup, ben omega ve alfayım dedirtmişler. körün gözüne parmak şeklinde tanrı idi, sonradan anlaşılınca komik oldu. neyse ki ciddi değilmiş. melekler kendi aralarında böyle bir şey uygun görmüşler. vaiz gücünü kullanıp tanrının nerde olduğunu sorunca da olay supernatural'a gitti. on sezon tanrı kayıplarda diye dolaştılar sonra tanrı geldi, bu dizi de öyle olsun bari.

.sonraki sezona tanrıyı bulmaya geçtiler, ekip süper zaten. bu ekip ne yapsa izlenir. vampir elemanın hapisteki sorgusu da iyidi. göt suratlı eleman için babasına söyledikleri aslında dokunaklıydı. 

.dramları basmasalar, kilise görüntülerini daha iyi toparlasalar daha  tatlı olabilirmiş. aslında sezon finali gelişine göre biraz cılızdı ama hoştu yine de, kasabayı uçurup sahte tanrı gösterdiler. daha ne olsun? hem kasabanın tanrısız hayatı da bir nevi komikti. vaiz yardımcısı kadın ne ara bu kadar tanrısız oldu? çocuklarına tavsiyesi pek mühimdi, pek...

--- spoiler ---