15 Temmuz 2016

Wayward Pines s02e01:

Enemy Lines

--- spoiler ---

.diziyi gömmüşler, ergenlere teslim etmişler. yine kasabaya olaylardan habersiz birini getirelim de o öğrensin ve biz de bunun gizemini yaşayalım demişler. olmamış tabii, bunu ilk sezon yaşamıştık, ne gerek vardı ki buna?

.hele hele esas kadın karakteri kate'in kendi boğazını kesmesi nedir? savaşçı biri değil miydi? bunca sene uğraştı sonunda pes mi etti? neden pes etti? diğerleri teslim oldu diye mi? dizinin olayı bu uğraş değil miydi zaten? ölmeden önce o uyuz sarışın öğretmeni neden öldürmedi? resmen bütün fanatik saçmalığın kökeni bu salak öğretmenin veletlerin kafasını yıkaması değil miydi? tamam david abimiz de başındaydı işin ama sarışın da onun kadar suçluydu. böyle saçma sapan işler oldu işte.

.bir tane yetişkin karakter getirdiler, tanıdık bir tip. kate'i ameliyat edip kurtardı ki o da öldü gitti. o da boş. yetmedi karısını da getirdiler. karısını ne diye dondurmuşlarsa artık. vakti zamanında güvenlikçi buna olaylardan üstü kapalı bahsetmiş.

.gitmiş adamı tatilde paketlemiş. içkiyi fazla kaçırdım diye iki bin yıl sonra uyanıyor. bu olay komik, sonra kasabayı yine görmesi var. nazi kasabasına dönmüş. isyan çıkmış. yıkmışlar, yakmışlar ortalığı.´

.nerden baksan mallık, israftan bahsettiler allahtan ama bu mallığı nasıl durduramazsınız arkadaş? olacak iş mi? güvenlik kameralarını falan patlatmışlar. yol ortasında patlatıyorlar, ortalık mermiler kaynıyor. sanki sebil hepsi. bittiği vakit nerde yapacaksınız ülen? kapıda yaratıklar doluşuyor. en son mallıkları da içerdeki öldürmemeleri gereken ilk nesilden tipleri arabaya koyup, doktorla birlikte dışarı uçurmalarıydı. bu niye?

.neden yaratıkları üzerlerine çekiyorlar? neden infaz etmiyorlar? bu güven nerden geliyor? hani kurtulsunlar da olay olsun. salak saçma işler, yaratıklar elektrikli duvara tırmanmaya çalışıyordu, kendilerini feda ediyor gibilerdi. az biraz kafaları çalışıyor olmalı. insan mutasyona uğrayınca böyle mi olur? zekaları nasıl körelmiş? ne alakaysa artık.

.şu sezon saçma sapan ergenler ve isyanları muhabbeti yapacaklarına yaratıklarla ilgili hayatta kalış meselesi yapsalar iyidi. olaylar bir miktar oraya gidebilir ama ergeneler üzerinden gidecek gibi, bir de yetişkin olsun bari diyerek yeni birini getirmişler, sağlam mallık olmuş. gömmeseler bari diziyi.

--- spoiler ---