5 Mayıs 2016

The Originals s03e17:

Behind the Black Horizon

--- spoiler ---

.kardeşlik dramları hız kesmeden devam ediyor. kör öldü ela gözlü oldu. çevirmenler bile çevirmiyor artık diziyi. kaç aydır duruyor böyle. niyeyse izlemesi keyifli, öyle geçiyor zaman. bu bile başarı sayılır tabii. vampir günlükleri gibi bir diziden çıktığını da düşünmek lazım. köken muhabbetleri iyidi, şimdi hafif boku çıktı.

.lucien denen tip kendi çapında yedi kurt sürüsünün zehrini toparlayarak hem melez hem de köken bir vampir yarattı. bunu da cadıların atalarının desteğini alarak yaptı. yenmiş mikealson'ları temizleyerek bunu yapacakmış. anlaşmaları böyleymiş.

.vincent durumdan memnun değil. ataların durdurulması kararını verdi. davina'yı da kandırmışlar, kol gelirken büyülü gelmiş. adam zaten arızalı idi bir de büyülü ise ne anladım ben o işten. madem kökenlerin kan dökmesinden yana üzüntüleriniz var, kan içememe büyüsü yapın ülen. anlamıyorum bunların kafasını.

.neyse freya kaçırılmıştı. kanı gerekiyormuş. kaçırdığı yer de akmeşe ağacının dibi, bulunmayacak bir yer değil. ilk büyünün yapıldığı yermiş. bunu bulmak için elli saat uğraştılar. ilçesini buldukları vakit çat diye oraya giderler sandım ama son ana kadar varamadılar.

.köken vampirlerin araba kullanma olayı da nedir yahu? true blood da ne güzel uçuyorlardı. hay allah diyor insan, bir de tren neyin beklerken muhabbet ediyorlar. neyse gittiler bunlar araziye, yolda da bizim mal oğlan matt'i aldılar. şerif mi ne olmuş? özel kurşunları falan var.

.vardıkları zaman freya tehdit altında idi. finn çekti tetiği silah matt'in elindeyken, omzundan vurdu kardeşini ama lucien kalbinden vuruldu. öldü! öldü ama sanki köken vampir uyanışı için ölmesi gerekiyor gibi, aldığı büyülü kanla tekrar dirildi. bu sefer tek ısırık ile köken vampir öldürebiliyor. klaus'un kanı bile iyileştirmiyor. böyle mal bir karakterden en güçlü karakter yarattılar, yetmedi ikinci tüp kanı aurora için ayırmış. almış götürmüş hatunu. duvara gömdüydü karıyı, şimdi o çıkacak başımıza. hem de tek ısırıkla köken öldürebilen gücü ile... haydi bakalım hayırlı olsun.

.klaus'un hikayeden ayrı takılma muhabbeti de buraya kadarmış. koştu geldi geri. zaten hayley ile takıldıkları yerler yine nasıl olduysa lucien'in muhabbetine çıktı.

--- spoiler ---