5 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e16:

Owari no hajimari 

--- spoiler ---

.rika'nın geçmişi hatırlaması meselesine tam gelemedik, hala oraya takıldım. olmadı önceki kısma bakacağım olmadı. şimdi kei'nin gelişini müjdeledi. baraj inşaatı sırasındaki ölümlere geldik ama pek bir gizem açıklanmadı.

.takano canlı örnek için yolda müdürünü öldürmüş işçilerden birini almış gelmiş onu keseceklerdi. yönetmen konu hakkında kararsızdı ama yine de kabul etti. sonuç olarak bu hastane muhabbetinin hepsi kötü aslında. 

.satoko'ya kötü davranılması muhabbetinin kökenini de gördük. baraj için gelen yetkililere satoko'nun babası alın ne varsa paramız yok demiş. büyük ailelere de diş bilemişler. bunlar fakirmiş, satacaklarmış arsalarını ve köyden gideceklermiş. iyi de bunca zaman kimse çıkıp gidememiş mi köyden? garip yani.

.şu durumda hanyu olayları izliyor, satoko'dan özür diliyor. rika ile iletişim halinde. değişmenin gücüne bu sefer inanacağından bahsediyor. bu önceki yaşananın hatırlandığı ve takano'nun kötü olduğunun bilindiği anlamına gelir ama hala net değil. bakalım, açıklalar inşallah.

--- spoiler ---