4 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e15:

Ugomeki 

--- spoiler ---

.hata ile 15.bölümü izledik yahu, bir önceki bölümü atlamış olduk. dönüp izlemek lazım ama şimdi miyo'nun hikayesine vakıf sayılırız. ailesi ile ilgili olayları anlatacaklar herhalde bir önceki bölümde. pek bir aksiyon yoktur. ne olacağını da şimdiden biliyoruz ama artık nasip bunaymış. ikidir spoiler kurbanı oluyor güzelim anime.

.neyse bu bölümdeki tanrı ile atışma meselesi iyidi. kaderin sillesini yemiş miyo, şimşeklerle konuşur. seni yeneceğim der tanrısına, o da bir yıldırım yollar ama ıskalar. yendim der sevinir. iradesi ile kaderi eğecek imiş. hanyu ile de tapınak girişinde karşılaşır. rika haricinde bunu gören başka biri varmış demek.

.irade ile kaderi şekillendirmek ve inanç ile bu konuda mucize yaratmak. alt metinlerde dinlerin nedenini parazit ile açıklamak meseleleri falan da var hepsi iyi yani.

.takano denen profesör abimiz iyi biriymiş, bu miyo denen donuk sarı bakışlı nasıl böyle olmuş? adam neden doğru düzgün eğitemememiş de gitmiş o kadar kişinin ölümüne sebep olmuş. sadece tezi ile dalga geçtiler diye mi? tanrı olmayı kafasına koyan bir kadıncağız, hayli psikopat. rikagilleri son öldürdüğü bölüm falan cidden olacak gibi değil.

.ha çocuk esirgeme midir nedir? oralarda büyük eziyet çekmiş ama yine de her eziyet çeken sosyopat olacaksa işimiz var. hele hele ondan sonra profesörle zaten gayet mutlu mesut bir yaşamı olmuş. rica ederim bahane bulmasın.

.kendileri konunun uzmanı imiş. parazit konusunda köye  damlamış gelmiş, hikayesi devam ediyor. bu örgütün başına geçişe falan gidecek konu.

--- spoiler ---