4 Mayıs 2016

higurashi no naku koro ni: kai e14:

Miyo 

--- spoiler ---

.adamların kurgu o kadar farklı ki sonraki bölümü izlesen bile spoiler olmuyor. önce 15'i seyretmiştik, şimdi bu bölüm. çok bir şey fark etmedi. gelecek ile geçmişi birden açıklamışlar. o tatlı olmuş. bir de bölümün en başında zaten tanrı olarak geri gelecek bıyıklı tip, büyükbaba dediği profesörümüz de durumu açıklamış.

.tabii adam saf bilim insanı biyolojik silah falan da yapma niyetinde değil ama mizin miyo niyeyse çıldırmış. hala bunun tam nedeni anlaşılmıyor. yıldırım ile konuşma kısmında bitiyor bölüm, tanrıya kafa tutuyor. iyi güzel sahneler ama her anası babası ölen çocuk böyle olmuyor ki?

.tabii özel bir çocuk, pek zeki, büyük babasının tezini de devam ettirmiş. devlet yetkililerine götürmüş. araştırmaları kabul görmüş. binbaşı olarak operasyonun başına konulmuş. yönetmen ve fotoğrafçıyı falan da gördük. şimdi dönüp duran olaylar fotoğrafçının ölmesi ve takano'nun ortadan kaybolmasıyla başlıyor. komplo başlangıcı bu, devlet destekli bir olay ama bizim fantastikler bunu engellemeye çalışıyor.

.rika ile kozlarını paylaşıyorlar. hanyu nerden gelmiş, fantastik hikayesinin de kökenine insek süper olacak. kötü karakterini de beğendim, o şekilde de zaten artı puan topluyor. tam derdi ne daha anlatır, bol zaman var.

.yetimhanenin durumu aşırı abartıydı. zaten sonraki bölümde de konu devam ediyor. bu kadar dayak gerçek hayatta var mıdır? japonya mı böyledir? abartı geldi işte bana.

--- spoiler ---