4 Mayıs 2016

the 100 s03e13:

Join or Die 

--- spoiler ---

.alie meselesini geliştiriyorlar da nereye kadar gidecek? iki dakikada yerlileri pasifize etti. içlerindeki savaşçılara ne oldu? kumandan emretti diye yutuyorlar iyi güzel de yuttuktan sonra değişimi görmüyorlar mı? hani gökyüzü halkı 300 kişiyi öldürmüştü? çiği yutmayan bir avuç dolusu insan. bu kısmı pek yapamamışlar.

.hani yerlilerin içinden direniş olsa belki diğer meseleler kaynardı ama en azından bir gerçekçilik olurdu. şimdi jaha elini kolunu sallayarak işler yapıyor. kane geldi kampa baktı çarmıha gerilmiş bir sürü insan. sonra pat karşısına kendi adamları çıktı. pike malına da teklif ettiler, o da çipi yutmadı.

.zenci savaşçı (eski true blood'dan güçsüz zenciydi ya hep öyle geliyor insanın aklına) pike'a kesik atıyordu. murphy adamı öldürmesine engel oldu. eh dünya bu haldeyken pike'a ihtiyaçları var da tehlike kalkınca hepsi birbirini mi kesecek ne olacak?

.geçmiş görüntüleri vermişler hep bu sahneler için. aslında iyimiş geçmiş olayları. 100 tanesini dünyaya göndermeden önce hayatta kalma dersi verelim demişler. çok düşünceliler maşallah. ateş yakmasını falan öğretmişler hehe, ülen o kadar olay oldu. ateş yakmak çok mühim tamam da ona gelene kadar bir sürü dertleri vardı. pike yine adammış ama mezuniyet dersinde birbirlerini savunması gerektiğini öğretmiş. hay maşallah, adamın ortodoks metodları (bu lafı da çeşni olsun diye yazdım ha buraya) ta o zamandan belliymiş.

.clarke ve tayfası luna denen hatunu arıyordu. lexa'nın varisi olacaktı ama yapay zekayı kabul etmedi. adam öldürmek istemiyormuş. iyilik sever, karakterleri bir tip gibi, sahneye dalışı yeni lexa olacak gibiydi. naz falan yapıyor herhalde.

.işin başka bir boyutu eski bir petrol arama şeysi mi bulmuşlar ne yapmışlar. bilinmeyen bölgede denizin ortasında mekan tutmuşlar kendilerine. görüntüsü bile yeter. adamlar para harcıyor vallahi.

.kane muhabbeti de garipti, abby'i kurtarmak için çipi yuttu. ülen o kadar kafaya girdiniz şu kadarını bilemediniz mi? niye boş yere çivilediniz adamı? eh işte ayak yapıyorlar.

--- spoiler ---