1 Mart 2016

the walking dead s06e11:

Knots Untie

--- spoiler ---

.yahu walking dead evreninde durduk yere işler değişiyor. şimdi dünya feodal sisteme geçmiş de bizim altı sene sonra haberimiz oluyor. ne ara insan toplulukları bu kadar bir araya gelmiş? ne ara bu kadar hayatta kalabilmişler. madem bu kadar çok insan var nasıl karşılaşmıyoruz?

.vali vardı mesela, adam yine benzer işler yaptıydı. dünyada tek gibi lanse ediyorlardı. sonra yerle bir oldu. diğerleri nasıl ayakta kalmış? bunun açıklaması yok. insan topluluğu olacak ki olaylar olsun. ha bir grup insanın hayatta kalması hikayesinden insan toplulukları arasındaki ticarete geçtik. bildiğin çağ atladı ama çok da memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim.

.hızlı gelişti, bir manası yoktu. yemeğimiz yok diyorlar da ülen dişinizi sıkın yani ne alaka? toplam kaç kişi var ki? toprak var, ürünler hemen olmasa da çıkın keşfe bulduklarınızı yiyin. şu vakte kadar nasıl yaşadıysanız öyle yaşayın. şimdi demişler ki böyle değiştirelim level atlatalım ama olmamış.

.bir kere bilmiyorlar, negan denen tip kim? gücü nedir? kapasitesi nedir? ekiplerinden birini öldürdüler diye artistlik yapıyorlar. hemen saldırıya geçiyorlar falan filan. şimdi bu tipler daha iyi diye negan yerine mi tercih ediyorlar? yine ürünlerinin yarısını alacaklar. bu yeni yerleşim için çok da bir şey değişmiyor yani.

.eh iyi yönünden bakarsak yine bir çatışma, esas adamlar toplaşıp gidiyor. arkada carol ve morgan kaldı. biri yaşlı diğeri adam öldürmüyor diye mi bıraktılar bilmiyorum ama iki bölümdür yüzlerini görmedik sanki.

.rick ile michonne meselesi de devam ediyor. hiç yakışmıyorlar, komik duruyorlar. ha iki güçlü süper karakter ama yine de olmuyor işte diziye böyle bir romantizme hiç gerek yoktu.

.dağ gibi abraham abimize de bir şeyler oldu. sasha ile mi takılmak istiyor? ne alaka lan? bebek meseleleri falan komikti, bu dünyada bebeğin ne işi var diyor insan ama işte tam gereken vakit sanki, adamlar bir garip oldu iyice. sıçmasalar bari.

--- spoiler ---