29 Şubat 2016

lucifer s01e03:

The Would-Be Prince of Darkness

--- spoiler ---

.yahu izlenir mi izlenemez mi derken izlemeye devam ediyoruz. şimdi adamın espirilerine alışınca komikliği bir miktar arttı ama polisiyesi hak getire, resmen olayları takip etmek istemiyorum, resmen zül geliyor.

.şöyle dizilere neden polisiye katarlar anlamıyorum. bu bölümün alt konusu da vicdan idi. sevgili sevimli şeytanımız vicdan azabı duyuyor. milli olması için cesaretlendirdiği elemanın hapse düşmesinden fevkalade mütessir oluyor ve koçu camdan uzağa fırlatıyor.

.salak kaşlı dedektif kadın da sanki adam söylememiş gibi camdan dışarı fırlattığı videoyu izliyor. adam şeytanım dedi işte daha neyi araştırıyorsun len? işte inanası gelmiyor da falan filan, etki alanı dışında olduğundan mı böyle inanmıyor? terapist falan tam inanmış gibi ama insan anlamıyor işte.

.absürt komedileri iyi, artıyor da gibi. fantastik hikayesi hala belli belirsiz. lucifer'in dünyada iyileri ödüllendirip kötüleri cezalandırma moduna geçmesi gibi bir şey mi  yapacaklar? öyle tanrıyı falan mı oynuyor yani? nedir tam olarak yapmak istedikleri? ilgi çekici kısmı bu ama saçma sapan bölüm bölüm polisiye  veriyorlar.

.bu bölümdeki saçma konu da bir tane meşhur futbolcunun milli olma hikayesi, kendisini bırakmasından korktuğu menajerinin olayları karıştırıp önce milli edip sonra şantaj yapmak isterken tuttuğu kadının bu olaydan çekilmek istemesi ve onu öldürmesi. hay allahım daha neler neler?

.beş dakkada beşiktaş çevirisi ile zafer bayraktar yüzümüzü güldürdü. daha önce de böyle deyimleri falan baya iyi, komik çeviriyordu. saygılar sunuyoruz.

--- spoiler ---