28 Şubat 2016

the 100 s03e06:

Bitter Harvest 

--- spoiler ---

.olaylar pek iyi ilerlemiyor. savaş çıkmasın falan diye name yapıyorlar da ülen sizin işiniz savaş. bu dizi barışla mı izlenecek yani? salak saçma dramlarla mı olacak? ne yapacaklar? lexa barış nağraları atıyor, iyi güzel konuşuyor ama halkı arkasında duracak mı?

.esas hikaye şu yapay zeka meselesi, onda ilerleme var ama tam değil. nereye gittiğini anlayamadım. 13. uzay istasyonu varmış. hep öyle olur zaten. bu alet de titus'un yanında göründü en son. salak veledi dövüyordu bir güzel.

.komunyon muhabbetine benziyor bu alet, yutturuyor millete ve acılarını alıyor. raven nasıl hiç sorgulamadan bunlarla çalışıyor? hiç mi beyin aktivitesi bırakmıyor geriye? dünyayı yok edenin bu program olduğu söylenmedi ama yine de biraz sorgulaması lazımdı. bir tane yetmedi bir de yedek programını arıyorlar. programcıları bundan korkup yeni bir tane mi yapmışlar? dizi alttan alta terminatör hikayesi yapıyor nerdeyse ama bundan da kaçıyor gibi.

.octavia oradan oraya koşturdu can havliyle, kimseye yaranamadı. yaptığı da pek mantıklı değildi. gidip köylüleri uyardı. onlar da tuzak hazırladı. zehir falan saldılar, yine iki figüran öldü. esas karakterler kurtuldu. pike mıdır nedir? iyice sinirlendi. adam topraklara savaş getirdi ama tarım toplumunda, buna uygun araziler için fetih planları falan yapacak. kafalar değişik ama şu meseleyi güzel taşıyamadılar.

.salak kane'in de dediği gibi seçim istedi ve bu olaylar çıktı. ülen savaş zamanı ertele seçimi, ortalık bir soğusun de. bu kadar demokrasi fazla işte, adamlar ileri demokrasi yapacağız diye bir sürü insan öldürdüler. hiç biri gerçekleşmezdi.

.doktorun yardımcısı tip de yutmuş çipi, analizlerde bir şey çıkmamasının nedeni bu muymuş? tam olarak ne yapıyor bu alet? jaha salağı açıkladı ama hepsi o kadar mı? şu konu üzerinde dursalar iyi olacak.

.clarke ve lexa olayları hafif can sıkıcı olmaya başladı. dağ insanlarından kodu veren güvenlik görevlisi tipi öldürecek mi öldürmeyecek mi? bunun muhabbetiyle geldi geçti. görüntüler güzel ama muhabbetler güzel değildi.

--- spoiler ---