28 Şubat 2016

vikings s04e02:

Kill the Queen 

--- spoiler ---

.ayı sahnesini imdb resimlerinde gördüm de sonraki bölüm içinmiş herhalde. imdb tartışma sayfasında bir şeyler gevelemişler. bildiğin spoiler gibi olmuş ya da bölümden çıkarılmış artık bilemedim. bjorn salağı balık tuttuktan sonra niye ayı gelmiyor da dediydim. şimdilik hayat tıkırında, ayı falan gelsin olay olsun.

.zaten bölüm pek durağan idi. ragnar iyileşsin bir an önce böyle gitmez bu seri. olaylar yok diye wessex diyalarına gittik. ecbert hala aynı tip. oğlunu yine bir göreve yolladı. kendisi oğlunun karısı ile fingirdeşiyor. kadını özgürleştirmek için kutsal metinlerde çalışma izni aldı. kadınlara yasakmış falan, hafif gönderme ve zorlama işler vardı.

.çılgın kraliçeyi de tutsak etmişler, kuleye kapatmışlar. ecbert'in oğlu gitti kurtardı. iki eli ile bir adamı dövemedi. yukardan taş atıyorlardı da komik oldu biraz. aksiyon yok diye o kadar adamla aksiyon yapmışlar ama viking dövüşüne benzemiyor, lezzet vermedi.

.daha iyisini bekliyorduk ama durağan oldu işte. görüntüleri geliştirmişler, çok temiz akıyor artık. ağaçlardan derelere, insanlardan hayvanlara falan güzel görüntüler çekiyor tipler.

.floki'nin kaçışını da öyle uzatmışlar. ragnar'ın ilerde çok iş yapacak oğlu buldu gibi geldi bana. sonra tuttu elemana çin işkencesi yaptı. çok yaratıcı falan dedi de, çinliler onu çoktan yapmış be ragnar. 

.floki'nin kızı ölmüş, neden ölmüş falan söylemediler. ragnar kabir kazmasına yardım etti, hala yaralı reis, bir an önce iyileşsin de şu rollo'ya bir haddini bildirsin.

.rollo fransalarda iyice kendini maymun etti. kadınlar falan gülüyor elemana. sonraki viking saldırısı için önlemler alıyor. ben bunların son ayrılışını hala tam hatırlamıyorum. neden kendini bu kadar kaptırdı? anlaşma ile ilgili değil miydi? önceki bölümlerde kahin bir şeyler dediydi ama ne alaka yani? ragnar zaten yamulduydu, rollo ne ara bu kadar mal oldu? sezon arası başına taş mı düştü ne oldu? anlamak zor.

--- spoiler ---