27 Şubat 2016

lucifer s01e02:

Lucifer, Stay. Good Devil. 

--- spoiler ---

.dizi ne olacak bilemedim. tek polisiye bölümler ile devam edecek gibi ama arkada bir fantastik hikayesi de var. eleman arada güldürüyor ama çok değil. veletlere karşı tutumu falan komik, fazla açık sözlü zaten. kimse inanmıyor ama ben şeytanım deyip duruyor zaten.

.bölüm sonunda geçen bölümün katili, esas kadına eleman hakkındaki bilgiyi kafayı çaka çaka verdi. cehennemdeki cezasızlık hali için bu dünyada cezaya mı geçecek? hani cezaları öte dünyaya bırakmama falan mı olacak? bunun hikayesini ne yapacaklar?

.daha önemlisi daha ne kadar devam etmek gerekiyor? öyle çok akmıyor bölümler. esas kadın falan çok itici, devamlı aynı espiriler falan da oluyor. bir yere varmıyor bölümler. misal bu bölümdeki yan konu paparazi foto muhabirlerinin hayatları ve bu abilerin ahlaklılığı meselesi idi. yani bizi pek ilgilendirmiyor değil mi?

.mevki olarak şöhretleri falan barındırdığından mı böyle yapmışlar? dertleri nedir? nereye varacak? bunları bilemiyorum.

.alt metin olarak kontrolsüz değişim meselesi de fena değildi aslında. her şeyi kontrol eden esas karakterin, etkileyemediği bir kadınla tanışıp kontrolünü bırakması gibi bir hikaye. esas karakterimiz şeytanın ta kendisi bu arada.

.psikolog ile muhabbetleri de bir garip, kendini kaybediyor kadıncağız. değişimden korkmak yerine buna heyecanlanmak ile geçti gitti işte bölüm, üçüncü bölüm karar bölümü olsun bakalım.

--- spoiler ---