9 Şubat 2016

grimm s05e08:

A Reptile Dysfunction 

--- spoiler ---

.genel hikayeyi güzelleştirdiler de bölümün hikayeleri iyice şaka gibi oldu. göl canavarından para kazanan tiplerin gerçekleştirdiği olaylar diye bölüm mü olur lan? hele hele ilk adamı öldürünce ateş etti, kendimi korudum diyordu. ikinci veledi niye öldürdü? hiç açıklama falan yok. davayı tamamlayınca da açıklamaları komikti. kendileri bile inanmıyor yani artık.

.genel hikaye wesen ayaklanması, dünyayı ele geçirme planı gibi yapmışlar. tarihte hitlerden sonra tekrar edecek bir olaymış. hitleri de wesen olarak gösteriyorlardı. dünya çapında bir örgüt imiş bu kara pençe dedikleri... çok bir kısmını göremedik ama bununla savaşmak için de nick ile birlikte çalışacaklarmış.

.tabii dünya çapında olunca bizimkiler de kim ki diyor insan? olayları kendileri engelleyecek ona şüphe yok ama şimdi daha tam kadroda olup olmadıkları belli değil. juliette (her seferinde eve diye düzeltiyorlar şaka gibi) psikopat gibi olmuş. konuşmaları öyle, tavırları öyle. sanırsın bir tek wesen olan kendisi. diğer hexanbiest'ler neden böyle değil? sonradan olduğu için böyle diye açıklama getirmişlerdi ama yemedik.

.trubel'i olaylara alacak gibiler, neyse ki iki grimm daha akıcı yapıyor bölümleri. bu sefer de ikisi birlikte göl canavarı meselesini hallettiler. genel konuda zaten trubel meisner ekibine dahil olmuş. bu olalı çok olmuş, ta fbi'dan chavez miydi neydi? o geldiği vakit olmuş.

.adamlar gizli saklı bu hikayeyi getirdiler, şimdi de böyle bir açıklama yaptılar. fena değildi yani bu açıdan. dünya çapında görülecek mi bakalım? ne olacak? o belli değil.

.yüzbaşının seçim dalgası da hala ufak ufak devam ediyor, o da nereye gidecek kim bilir?

--- spoiler ---