21 Ağustos 2015

extant s02e09:

The Other Side

--- spoiler ---

.adamların ne yapmaya çalıştıkları belli değil. şimdi sen esas karakterini öldürebilecek bir dizi misin ki? bunun gazını veriyorsun? yer miyiz? yemeyiz... molly'nin salak saçma hasta olması ve öte dünyada babasının annesini aldatmasını görmesi. dizi karakterlerini değişik tipte insanlar olarak görmesi ve mesaj çakmaları.

.bırakıp gitmek istiyor falan derken turnikeden geçtikten sonra aklı başına geliyor da geri dönemiyor. geçmiş olsun diyor ve ölüyor. he oldu öldü, biz de inandık. geri gelecek bariz işte ya da o ara mekana girmiş olan uzaylılar bir şeyler yapacak.

.ahdu mudur nedir? öldüğü vakit diğer ikisini söylemişti. bunlara dikkat et diye, terra olan kız virüsten etkilenmemiş de evrim geçirip ortalığı birbirine katmış. madem böyle bir seçenek vardı, biyolojik silah saçma değil miydi? bildiğin daha kuvvetli ve daha saldırgan yaptın işte. 

.ahdu'yu başta pek saldırgan gösteriyorlardı şimdi o kör öldü ela gözlü oldu. genaral kötü idi şimdi bizim dedektif ile oturdular muhabbet ettiler. böyle karakterleri oturmamış saçma sapan bir seri oluyor. insan üzülüyor.

.halbuki sırf gelecek teknolojileri bile çok tatlıydı, yapay zekadır uzaylıdır iki konuyu harmanlamaları falan iyidi de işte nereye gideceğini bilmeyen saçma bir dizi olmaktan da kurtaramıyorlar.

.hele hele lucy muhabbeti aşırı saçmaydı. şimdi uzaylılar ile mücade etmek için programı kapatmayacaklar da dünyayı yapay zekalar mı ele geçirecek? yani siz aptal mısınız arkadaş? tamam analiz manaliz açısından yapay zeka iyidir de hadi sınırlayıcı koymadın başka bir şey koyuver diğerlerine, elli saat muhabbet edene kadar yani...

.zaten mutlak bir güvenlik aşaması olmalı, yapay zeka yapıp da onun insanlığı ele geçirmesi muhabbeti bu açıdan büyük zekasızlık olur başka bir şey değil. lucy gibi kadınlığı kullanarak ele geçirme tasarımı ise apayrı bir mallık ama neyse ki çok uzatmadılar.

.ethan hafızaları geri kazandı, molly'nin başında diğer hatunla birlikte hüzün dolu dakikalar yaşadılar ama bir şeye yaramadı. dizi öyle bir noktadaki nereye giderse sıçacak, ben öyle söyleyeyim. bölümden tek iyi söz de insanlığın kurtarılmaya değmez olması lafları idi. zorlarsak kötülük üzerine general ve jd konuşmaları da fena değildi.

--- spoiler ---