21 Temmuz 2015

extant s02e03:

Empathy for the Devil

--- spoiler ---

.haha yine sıçıyorlar, bölüm sonu ciddi saçmaydı. ülen general evde uzaylı eleman olduğunu bile bile nasıl girdin içeri öyle? hiç mi kafan çalışmıyor nedir? molly oğlu sandı vurdu, üstelik uzaylıları mı? insanları mı seçeceksin sorusuna cevabını da vermiş oldu.

.diyor ki oğlan, bundan çok daha fazlası var. ülen çocuk üretiyorsun işte bildiğin düz istila. senaryo olarak bir bok yazamadık ama laf koyalım demiş gibiler. olmuyor ama izliyoruz işte.

.paralı dedektif abimizi hikayede tutmak için kızını hamile yaptılar. bunu da beğenmedim gerek yoktu böyle bir şeye. daha düzgün bir bağlama çekebilirlerdi. abimiz evden çıktıktan sonra zaten elektrikler kesildi, arkasından gelip uzaylı oğlana saldırabilirdi. böyle bir beklentiye girdim ama düz devam ettiler. saçmalıyorlar yani.

.generali öldürmezler herhalde. molly'e karşı boş değil hala bir de onların arasındaki aşk muhabbeti yapacak gibiler ki bu çok resmen sıçar batırır. kocasını devreden çıkartmaları bu açıdan komik bile oldu.

.hikayenin yapay zeka muhabbeti de saçma gidiyor. yeni kızımız lucy kendi kafasına göre takılıyor. yapıcısına karşı bir hallenmeler, ülen o senin baban sayılır. ha bu arada molly'nin oğluna bilmeden hallenmesi de göndermeliydi sanki.

.neyse kızı tanıttılar, testlere başlayacaklarmış da istediği kıyafeti giymiş de vicdanın sesi olan uzman elemanı paylaşamıyorlar gibi bir saçmalık var ortada. ethan'ın da hafızaları falan geri geliyor. allahın yapay zekasına böyle müdahale edilebilir mi? nerde kaldı bilinç? nerde kaldı bunun zorluğu. çok fazla basite indirgiyorlar olmuyor yani.

.puanı daha nerelere düşer bilmiyorum ama biraz umut vadederek başayan sezon yine tepetaklak gidecek gibi görünüyor. senaristlerin allah belasını versin.

--- spoiler ---