21 Temmuz 2015

humans s01e06:

Episode #1.6

--- spoiler ---

.tamam hikaye çok tatlı gidiyor da aksiyonların hikayeleri biraz saçmalamaya başladılar. max niye kendini şarj etmedi, sabahtan akşama zaten evdelerdi. insan yola çıkmadan şarj etmez mi? arabada şarj ederim falan diye düşünmüş iyi güzel de ülen olayların göbeğine gidiyorsunuz işte. adamı takip etmiş olabilirler. nedir yani?

.kendini feda etmesi, ölürsün demesine. o halde yaşamışım demesi falan çok iyidi ama işte gelişini daha iyi yapsalardı keşke. aynı şekilde salak koca karakterinin gidip ihbar etmesi, onu konu dışı bırakmaları falan da saçma oldu. anita'ya çaktı diye adam saçma sapan bir hal oldu. baştan beri o destekçisiydi, karı karşı çıkıyordu. şimdi tam tersi oldu.

.olayların içine mia'nın dalmaması ve evde güvende kalması da çok anlamlı gelmedi. kimse onun orada olmadığını biliyor mu? ihbar edildi, ondan öte kadının fotoğrafı ellerinde iken satılan ürün olarak nasıl bulup çıkartamıyorlar? bunlar falan büyük eksiklikler aslında.

.fred'in ölmediğini biliyorduk. top sakallı yaşlı eleman insan ile makineyi birleştirmeye çalışıyormuş mu neymiş? madem öyle niye avlıyorsun arkadaş. ben ikna olduydum ama fred ikna olmamış, hep kendinizi büyük görüyorsunuz diyerek bir anlamda tanrıya kafa tutarcasına ortamdan kaçtı. zenci eleman iyimiş de pek göremedik kendisini. max de pek sempatikti. serinin zencileri bir harika dostum hehe.

.asıl olay leo'nun hikayesi idi. tahmin edildiği gibi çıktı. hikayeyi kendi gözünden anıları ergen kızcağıza izleterek aktardılar. hani yardım eden biri olarak bu kadar anlatmaları anlaşılır da toplamda bu çekirdek aile konu ile kel alaka yani.

.neyse david abimiz haliyle işine çok düşkünmüş, ailesini pek sallamıyormuş. karısı kafayı yemiş çocuğu bindirmiş arabaya kaza yapmış. boğularak ölmüş eleman ama babası kurtarmış. beyin hücrelerien sentetik eklemeler yapmış. yarı insan yarı makina yani. böyle bir şey imkansız elbette. altyapı olmadan iyi salladılar ama yedik tabii ne yapalım? iç organlar da iflas mı etmiş? frenkeştayn nasıl olmamış? ölüm tecrübesinden sonra psikolojisi nasıl sağlam kalmış? bunlara girmedik.

.mia anası imiş. biz çok yanlış anlamışız. hani anası için geçip kendini öldürmesi de biraz garip geldi ya neyse işte o kadar olur. leo'yu bulduklarında şarj olmadığından geberiyormuş. o kadar teknoloji yapmışlar ama enerji sorununu çözememişler bir türlü arkadaş.

.dedektifler muhabbeti de çok garipleşti. sentetik olan hatun kendini açıkladı dedektif abimize. korktu kaçtı gitti... niye açıkladı anlamadı? kadın nerden geldi? kim yapmış bunu onu da anlamadım. anaları falan mı çıkacak nedir yani? leo'nun hafızada da bir şeyler vardı sanki ya neyse açıklarlar herhalde.

.asıl tatlı kısmı mia'nın hayata gelişi idi ama onu da tam vurucu halde yapamadılar. kız ile anası arasındaki dram üzerine arabada bir canlandı hatun sonra kafasında değil de şuramda gizleniyorum dedi. sanki böyle deyince çok açıkladılar. leo yine bulamadı da ergen kız bir şeyler önerince buldu çıkardı mia'yı. iyidi güzeldi ama işte anita olayından daha çarpıcı bir çıkış bekliyordum.

.bir diğer tatlı kısmı niska ile dedenin muhabbeti idi. adam öldürdüğü için biraz kötü olmuş bizim sert hatun. dedemiz de bunu anlamış. konuşma ve iletişm kurma olayından güzel muhabbetlere ve yardım etmelere geçiş şekilde olay ilerledi. odi de geldi ama öyle takılıyorlar işte onunla. bu adamın yanı nasıl güvenli oluyor? emekli de olsa olaylara ilgili bir tip olarak insan ilk bu adama bakmaz mı? kaç tane bilim insanı var david ile çalışan sanki? neyse dedektif hatun buraya gelecek o belli oldu.

--- spoiler ---