3 Mayıs 2015

The Originals s02e20:

City Beneath the Sea

--- spoiler ---

.aslında hikayeyi güzel çevirdiler ama bu şekilde bitirmeyeceklerinden adım gibi emin olduğum için heveslenmedim. meğer çocuk saatli bombaymış, gücünü kontrol edemiyormuş. şehri yok edermiş, dahlia tarafından eğitilme imiş. gücüne ne kadar bir etkisi oluyor da kontrol altına alınıyor onu söylemedi ama klaus'a gel sen de yanında babası ol deyince ikna etti gibi geldi bana.

.tabi kim doğruyu söylüyor ki? klaus da pek inanmamış olabilir, dahlia bebeği alıp kaçmaya yeltenebilir. daha garibi ne ara şehirdeki insanları bu kadar umursuyor oldular. freya falan bunu hiç umursamıyor mu? diğerlerine neden söylemedi? 

.hele hele hayley meselesi var ki çocuğu tek başına nasıl koruyacak da mikaelson'lardan kaçıyor? tamam adamların tarihi lekeli iyi güzel diyorsun ama korurlar en azından, bunca zaman ayakta kalmışlar yine kalırlar işte.

.her türlü şehirdeki insanları yok edebilecek kontrolsüz bir büyü gücü dediğin vakit hepsi bir durur düşünürdü. sadece klaus ile anlaşma yapıp aile içi savaşa dönüştürmek biraz abartı oldu ama işte bu dizinin de olayı bu aile içi savaşıp duruyorlar.

.klaus ile dahlia iyi bir ikili olur, diğerlerini döver. elijah hançeri soktuktan sonra zaten yine eski papaz oldukları vakte dönmüş oldular. o da hope'un selameti için böyle yaptığını düşünüyor ama esas hikaye dahlia'nın anlattığı gibiylse işler çok değişik imiş.

.hançer sonrası bölümlerden çıkartacaklar herhalde dedimdi ama ilk kafasında dahlia ile konuştu sonra bölüm sonunda tekrar sahalara geri döndü ve kinini kustu.

.elijah da pek bir şey yapamadı ortalarda dolanıyor. neymiş freya'ya büyülenmiş bir hope kanı enjekte edip de dahlia'yı kandıracaklarmış. lan kadın bulutlara falan hükmediyor, yer mi bunları? düşünmeleri bile saçma geldi.

.kurt adam sürüleri jack midir nedir? tam bir mal diyorum artık. nelerine güveniyorlar ki? bir de gay oğlanı törenle yakmış oldular, gay vedası da izledik, sağolsunlar.

--- spoiler ---