4 Mayıs 2015

samurai jack s04e06:

Scotsman Saves Jack: Part 1

--- spoiler ---

.keşke şu iskoç abiyle hep birlikte takılsalar. hem komikli hep güçlü kuvvetli bir abimiz. yarıyor, yardırıyor ortalığı. bir gemide başladı bölüm. çeşit çeşit ödül avcısı, acayip tipler içinde kamera iskoç abimize geldi. garsonun getirdiğini falan beğenmedi. derken garsona bir baktım bizim jack.

.kendini başka biri zannediyor, ilkin herhalde gizlenmiş diye düşündüm ama dövüş vakti gelince kılıncını falan çıkartmadı. dayağı yiyince, iskoç abimiz gemiyi de batırarak kurtardı jacki. daha sonra ikizi falan zannettim ama göğsündeki yaradan başına bir haller geldiğini öğrendik.

.denizde balık adamlardan hangi limandan hareket ettiğini öğrendi, oraya gitti. orada barda yine kocaman aranıyor ilanı önünde jack'i gösterdi millete, ortalığı kıydı geçirdi. bir yere varamamıştı ki yaşlı bir hikaye anlatıcı adam ile karşılaştı. ondan gemi ile açıldığını öğrendi. büyük bilinmeyen bilmem nerelere gitmiş. gidenlerin geri dönemediği bir yermiş. jack de herhalde hafızayı bırakıp dönmüş.

.attı altın parçasını, ayarladı mürettebatı, gemi yola çıktı ve bölüm orada bitti. devamında iskoç abimizi göreceğimiz için mutluyuz. pek tatlılar, pek delikanlılar. jack'i kılıncının kılıfına sokuşuna hasta oldum. aslanım benim. bu arada bir acayip konuşan yaratık sahnesi de vardı ya orayı unutmuşum. neyse çok da mühim değil.

--- spoiler ---