18 Mayıs 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e22:

S.O.S. Part 2

--- spoiler ---

.yahu o son neydi öyle şaka mıydı? kamera şakası falan mıydı? yanlışlıkla çekmişler de silmeyi mi unutmuşlar? fitz simmons'a gelir çıkma teklif eder, o sırada salak duruşu ile elini bir yere yaslar, çat bir şey açılır. sonra simmons pek bir şey demez, fitz gider. kamera geri çekilir. elledi yer uçak gemisindeki korktukları akışkan uzaylı taşı gibi bir şeymiş, kapağını açmış. hop simmons'u yutar ve sezon biter. ülen manyak mısınız? o kadar mühim şeyin kapağı çat diye açılır mı? var mı böyle bir şey? fitz açtı nasıl fark etmez? nasıl mümkün olabilir böyle bir şey? saçmaladılar çok fena. simmons'u uzaylı kötüye falan mı çevirmeye çalışıyorlar nedir anlamadım? neyse sonraki sezona artık nasipse...

.sky ve anası ile ilgili mesele iyi oldu. orasının hakkının yememek lazım, zaten dövüş sahnelerini baya geliştirmişler. kendini çoğaltan kızıl güzelimiz de iyidi bu anlamda, skye'ı da aktif olarak biraz daha izledik. annesi ile karşı karşıya geldiğinde pek bir şey yapamadı. güçler kapışması gibi oldu ama doğru yolu bulmuş baba karakteri geldi, karısını öldürdü ve olay kapandı. senin bu acıyla yaşamanı istemem dedi. güzel de dedi.

.baştan beri kötü karakter idi, sonuna kadar da öyle olacaktı güya ama işte hep aile sevgisinden sapıtmasıymış diye geçiştirdiler. beynini yıkadılar, huzurlu bir veteriner oldu ve olay halloldu. duygu dolu veda idi aslında ama ne bileyim ailesini unutunca o kadar yaptıkları ne oldu? sevgi falan?

.elektrikli oğlan ikna oldu shield yanında savaştı son kısımlarda. ışınlayan abimizi fitz öldürmüş oldu. sahneler pek akıcıydı ama tabi en önemlisi coulson elini kaybetti. mack yarması çabuk karar aldı coulson'un elini kesiverdi. tabii abimiz diğerlerini kurtarmak için nainsan (hehe çeviri çok tatlı) ayırgacı taşa dönüştürü kristali yere düşmeden havada kaptı. elinden oldu ama günü kurtardı.

.bobbi'nin ağzını burnunu kırdılar, ward'ın kurduğu tuzağa en sonunda kendini önüne atarak durdurdu. fedakarlık eden edene... hunter'ın kafadan yemesi yerine omuzdan kurşun yemesi daha iyidi ama zaten dağıtmışlardı hatunu, emekli olacak gibi.

.ward manyağı may diye tuttu karnına carcörü boşalttı. bir baktı sevdiceği, çok hızlı geçtiler o sahneyi ama birbirlerinden haberleri olmamasından tut, yüzünün şeklini değiştirebilen bir sevgili olmasına kadar düşünmesi gerekenler vardı. eleman tam kötü olacak artık, sevdiceği de gitti. hydra'nın başına geçecek gibi görünüyor. baştan beri iyi olan sonra iyi olacakmış gibi konuşturulan karakter, sonunda gerçek kötü olacak allahın izniyle.

.unuttuk tabi bir de hızlıca son kısımda denizin dibini boylayan kristallerin suya karışması ve balık yumurtalarına geçmesinden bahsettiler. insanları öldürecek mi? nainsanları coşturacak mı? küresel çapta bir şeyler yapacak gibi görünüyor ama bunu da düşünmüş olmaları gerekirdi. eğer suya düşen uçak için nasıl bir önlem almazlar onu da çok anlamadım.

--- spoiler ---