8 Nisan 2015

The Originals s02e17:

Exquisite Corpse

--- spoiler ---

.hareketli işler oluyor ama dönüyoruz dolaşıyoruz aynı şeyler. ne bileyim bir yandan ilgi çekiyor diğer yandan bunaltıyor. aile meseleleri tamam anladık hep böyle gidecek ama dön dolaş aynı güven bunalımı muhabbeti yapılmaz ki?

.şimdi eva dedikleri hatun ile uğraştıkları bir bölüm yapalım demişler. neymiş cadı meclisini, düzenini değiştirecek manyak bir hatun imiş. rebekah falan zaten çoktan kontrolü kaybetmiş de ölebilirmişmiş neymiş. bölümün kötüsü ve hallettikleri mesele bu oldu.

.neyse ki uzatmadılar, dahlia diyip duruyorlar sezon bitiyor hala yok piyasada. kesin sonraki sezona hazırlıyorlar ama işte bir olayı iki sezona yayınca boku çıkıyor. bu kadar süper cadıyı da bunlar mı durduracakmış? önce abartıp sonra bir bölümde hallederlerse ona da ayar olurum. şimdiden söyleyeyim.

.freya ve klaus kafa kafaya çarpışacak gibi görünüyor. yine klaus dışlanan karakter olacak falan derken yine başa döneceğiz. en azından bunun için bir plan yapmış freya denen tip. iyilerden gibi göründü ama değil gibi, başta kötü gibiydi sonra iyi gibi oldu ama değilmiş. öyle ortaya karışık bir şey yapalım demişler. çok da lazımdı ya yaptılar artık.

.muhabbetleri dönüp dolaşıp bebek üzerine getiriyorlar, bir sürü kurtadam koruyor falan derken eva denen elini kolunu sallayarak bebeğin dibine kadar geldi mesela. pek saçmaydı oralar. neyse ki bebek muhabbeti yapmadılar.

.esas kilit rol, sezon başından beri gördüğümüz zenci tipin sadakati idi aslında, kendi kız arkadaşını kandırıp satmış. aslında bizi de kandırdı, eğer çoluk çocuk ölmek zorunda olmasa büyük ihtimal kabul edecekti bu olayı ya orda da salak eva tuttu olaylar öncesinde kimsenin ölmeyeceği konusunda yalan söyledim dedi. normal gidişata pek de uymayan bir şeydi, bölümü buraya bağlamış oldular.

.derken freya iki sevgili köken vampir kardeşten gücünü çapalayarak (nasıl tabirlerse artık çevirmen takılıyor öyle) eva'nın kafaya girdi, kafasının içinde kendini öldürdüler ve rebekah serbest kaldı. vücudu da değişelim dediler ama herhalde rebekah'ı oynayan hatuna dönmek istemiyorlar nedense. önceki bölümlerde de durduk yere diziden çıkartmışlardı. şimdi sesi sanki yine kendisi ama öyle kafa karıştırıcı bir şekilde kimin eli cebinde kim kimi oynuyor belli değil. diğer cadılar buna bağlı olduğundan vücudu değiştirmedi ve bu oyuncu ile devam ediyoruz demiş oldular böylece.

.ha bu arada karın ağrısı ana karakteri, bin kuş oldu uçtu. nereye gitti bu kadın demeyecek mi klaus, onu da bilmiyorum ama freya ana katili, çılgın bir tip oldu bu şekilde. güzel de öldürdü, eğer öldüyse...

--- spoiler ---