9 Nisan 2015

Agents of S.H.I.E.L.D. s02e16:

Afterlife

--- spoiler ---

.elcağızlarımızda büyüyen dizi gibi, serpiliyor şimdi... insan seviniyor böyle o kadar tahammül edilen bölüm sonunda güzel bölümler de izleyince. skye'ın yeni güçleri ve eğitim aşaması falan en azından başlangıç itibari ile güzeldi. tomorrow people'dan yine özel güçlü bir elemanı getirmişler. dizi iptal edilince oyuncuları dağıtmışlar gibi olmuş. bu sefer elemanın gücü elektrikli bir şey, statik elektrik ile skye'ı havaya kaldırınca pis pis gülümsedim, yalan yok.

.özel güçlü insanları kendilerince toplayıp eğittikleri bir yer yapmışlar. skye'ın anasını da olaylara dahil ettiler, o içinin açılmasından sonra nasıl ölmemiş? ölümsüzdü iyidi güzeldi ama güzelce açıklarlarsa sevinirim. açıkladılarsa unutmuş olabilirim ya neyse bakarım sonra.

.raina denen dikenli hatunla karşılaşma olayı pek iyi olmadı, ortalığı dağıtmadan anası geldi durumu toparladı ama genel bir eğitim süreci değil de skye'ın yine ortalığı dağıttı bir şeye doğru gidiyoruz sanki, ha eğitildi güzelce diyelim. bu tiplerin yanında olacağı ne malum?

.herkes çılgınlar gibi coulson'a inanıyor. bobi bile tekrar takım değiştirecek gibi ama may de gonzales abimize inandı gibi oldu, güzel konuşma yaptı hepsi iyisini olsun istiyor ama olaylar pek de öyle gitmeyebilir. temel sorun coulson'un güvenilir olup olmadığı, uzaylı olup olmadığı gibi bir şey aslında.

.daha düne kadar kimse tam güvenmez iken şimdi sırrını korumak için jemma bile işbirliği yapıyor. iyiler hoşlar, sadakatleri göz dolduruyor ama cidden fury'nin kutusunu açsalar ve bir problem olmadığını görsek daha temiz olmaz mıydı? sakladığı neydi? özel insan listesi falan mıydı? oralar hep belirsiz.

.şimdi ilk bölümlerden angeldan tanıdık abimizi getirdiler, biyonik adam, upgrade olmuş hali ile iki dakikada shield uçağını kaçırdılar ve ward malına gidiyorlarmış. skye'ı bir tek o bulabilir miymiş neymiş? ne alaka dedim ama herhalde diğer hatunla takılmaları ve dizye  monte etmelerini böyle uygun gördüler. tekrar o adamla iş yapmak için cidden mal olmak lazım, hele hele dönüp tekrar iyi yaparlarsa allahlarından bulsunlar diyorum.

.şimdilik güzel bir karmaşa var, güzel bir toparlamayla sezonu tamamlarlarsa güzel olur. skye'ın gücünün kontrolü ve olaylara dahil olması falan zaten tek başına harika bir hikaye benim için.

--- spoiler ---