9 Nisan 2015

Ancient Aliens s05e08:

The Power of Three

--- spoiler ---

.sadecebelgesel com diye bir sitede bölümleri varmış. izlemediğim bölümleri oradan yavaş yavaş tamamlayabilirim artık. görüntü kalitesi pek iç açıcı değil. köşelerde falan sitenin reklamı da var ama sonuçta türkçe düblajlı ve görüntüler seçiliyor. bu da gayet yeterli.

.üç sayısı manyaklığı ile geldiler. üç altı ve dokuz diyordu tesla ama hiç bahsetmediler tesladan, sadece üç ile ilgilendiler. antik kültürlerin hepsinde bu üç olayı varmış dediklerine göre. piramitlerden mısırlara ordan hintlere kadar dolaştık durduk işte.

.en ilgi çekici kısmı en son gaza geldikleri kısımdı. dna çözümlemesinin üçlü kodlarda olmasını uzaylı işareti olarak kabul edip resmen tekbir getirmişler kendilerince. bir uzay gemisi değil de insan dna'sından antik uzaylı kuramının doğrulanacağına imanları tam adamların... ne diyelim insan hayret ediyor ve ya doğruysa diyor hehe.

.bundan başka üçüncü göz meselesi de fena değildi. pek bir bilimsel dayanağı varmıdır bilmiyorum ama iki beyin yarısının ortasında gözlerin ortasına tekabül eden bir yerde pirinç tanesi büyüklüğünde bir şey varmış. bilmem ne bezi, ismin hatırlayamadım ama insan beynini farklı kılanın bu olduğunu söylüyorlar. bilimi, sanatı şuyu buyu bunun sayesinde yapıyormuşuz. bu da hem tarihsel betimlemelerde anlatılan hintli üçüncü gözüne, uzaylı üçüncü gözüne dalalet ediyormuş. vay efendim dedirttiler ama tabi pek bir bilimsel dayanağı olduğunu düşünmüyorum. yoksa son kısımdaki dna çözümlemesi gibi tekbirli anlatırlardı.

.geri kalan kısım hristiyanlık, baba-oğul-kutsal ruh meselesiydi. adamların genel dinlerine de uygun bir üç sayısı üzerinde durmaları da anlaşılır tabi. pek islamiyetten bahsetmediler haliyle. üçün sırrına her şeyi katmak, her şeyde üçü görmek pek doğru gelmiyor insana. nereye baksan üçü bulursun tabi o kadar da garip değil bu.

.pisagor meselesi de fena değildi. hepsini yine mısırlı abilerden almışlar, ne varsa bilime dair mısırlılardan gelmiş arkadaş o garip, mısırlılara da uzaylılar vermiş tabi, hepsini kendileri bulmuş olamaz. her şeyi üçle açıklama için bir yöntem işte, adamlar üç tane piramit yapmış daha ne yapsın? üç tane derken aynı bölgeye üç tane yani.

--- spoiler ---