23 Şubat 2015

the walking dead s05e11:

The Distance

--- spoiler ---

.fena geriyorlar, devamlı başlarına haller gelince kimselere güvenemiyoruz. şimdi hiç yoktan çıkan tip gay çıktı. dizideki gay eksiği de tamamlanmış oldu. bu kadar popüler dizide gay nasıl olmaz, zombi istilası çıksa ilk gayleri mi yerler diye isyan etmiş olmalılar.

.neyse uzun zamandır grubu takip ediyormuş, teknik takip dediklerinden yapıyormuş. dinliyormuş falanmış filanmış ama hepsi sadece hayatta kalma uzmanı oldukları için miymiş? böyle de ekip aranır mı arkadaş? şu vakitte en önemli kaynak insandır diyor iyi diyor güzel diyor ama kısıtlı kaynakların paylaşılması meselesi de var? bunca zaman bunun yüzünden yaptılar tüm çatışmaları, şimdi kaynak bok gibi olan ama insan gücü olmayan bir grup mu varmış?

.bir şehir gibi bir yer herhalde, ilçe falan diyelim. adamları kapısına kadar getirdi. rick baştan beri karşı çıktı ve güvenmedi. ilk tanışmadaki yumrukla bayıltma da iyidi hani ama michonne'un karakterine biraz aykırı bir iş yapmış oldular. hemen güvenmezdi, hemen atlamazdı. bu kadar olaydan sonra böyle yapmazdı. hadi önceki michonne değil ama yine de çok abartı oldu.

.ilkin güvensizlik verip sonra gay adamın dediklerinin doğru çıkması ve yola düşmeleri biraz garip oldu. yolu kendileri seçti ama zombi dolu çıktı. yine güvensizlikten yamuluyorlardı ama bir şey olmadı allahtan. güzel gerilim sahneleri idi. kırmızı renkte güzel de görüntüler oldu. fişekli kafa falan herhalde sonra bolca gösterirler.

.bunlar arabayla zombiye daldığı vakit ki iyi sahneydi, arkadan nasıl görüp de kurtuldular onu anlamadım hiç. açıklamadılar da öyle kaldı. bir an havaifişek atıldı. bizim gay telaşlandı koptu gitti, sonra bunlar da fişeği görüp oraya gitmişlerdir dediler bu kadar yani. o kadar basit miydi? bu eleman niye fişek atmış?

.yine pek açıklama yapılmadı ama olanlardan anlaşılan, elemana gezginler (herkes farklı bir şey diyor anasını satayım, zombiler yani) saldırmış, o da baş edemeyince yardım edin diye fişek atmış. bizim karavandaki tipler de görmüş gitmiş, yardım etmiş. o kadar yani.

.şu durumda tekrar kapalı bir yer, korunaklı bölgeler, az zombi olayı çok insan ilişkisi olayına geri dönüyor gibiyiz. washington'a meyletseler daha ilgi çekici olabilirdi sanki, çünkü bu insan toplumu meselesine zaten defalarca girdik artık hangi nüansı kaldı ki bu sefer yeni olsun? yamyam bile yaptılar, daha ne yapabilirler?

--- spoiler ---