20 Şubat 2015

sleepy hollow s02e17:

Awakening

--- spoiler ---

.gidişattan hiç memnun değilim, hala uykumu getiriyor. bir de atraksiyon niyetine kendileri ile dalga geçmiş oluyorlar. şimdi abby geçmişe gitti. ulan bu ne? biri geçmişten geleceğe gelir, diğeri gelecekten geçmişe gider.

.henry meselesi iyidi hoştu ama bokunu çıkardılar. babaya karşı annesinin yanında falan derken katrina da kafayı yedi ve güya o kadar sevdiği adama karşı işler yapmaya başladı. son zamanlarda araları limone falandı iyi güzel de ne ara kötü cadı oldun be kadın?

.henry'nin öldürülmesi şaşırttı, esas karakteri harcamış oldular ama tam da öldürmemiş oldular çünkü geçmişe giderek katrina olayları değiştirecek gibi, en azından henry'nin ölmesini engelleyecek. artık seni bırakmam falan diyordu.

.hadi tamam geçmişi değiştirdiler diyelim moloch efendi ne olacak? henry benzer kaderi yaşamaz ise moloch hala hayatta olacak. bir tek o öldürebilmişti. diğer mallar zaten genelde gidiyorlar yakalanıyorlar, yine öyle gittiler yakalandılar falan filan derken işler karıştı.

.bölüm çanlı, eski cadıları uyandırmalı falan gibi başladı. bizim henry yapıyormış bir şeyler ama tam saf cadı olmadığı için beceremiyormuş. derken anasından yardım istedi. babası da çanları patlatma planları falan yaparken ortada buluştular ve bu gerzekçe geçiş ortaya çıktı.

.abby geçmişe gitti, garip karşılandı. hem zenci hem kadın, ahanda göndermelere gel. bilgi paylaşacağım dedi hele hele ama ikabatı istedi, haydi bakalım ikna et falan filan et de zaman paradoksu arkadaş, hadi geleceğe geldin iyi güzel de geçmiş zaten yaşanmış ise ikabat abby'i hatırlamış olması gerekirdi. saçmayalacakları ta buralardan belli.

--- spoiler ---