21 Şubat 2015

vikings s03e01:

Mercenary

--- spoiler ---

.daha kanlı canlı bir açılış bekliyordum. son kısımda biraz savaş oldu o kadar. bitişte bu sezon vikings'de neler var diye gösterdiler. bütün aksiyonu otuz saniyeye sığdırmış olabilirler dedim. bölümlerin son dakikalarına kalıyor savaşlar falan, bakalım yine öyle mi yapacaklar?

.bu sefer lagertha'nın tebasında sıkıntı çıkacak gibi. en güvendiğim mülayim tip arkasından işler çeviriyormuş. tek başına mı halledecek bunları? nereye varacak olay göreceğiz. arıza çıkaran tip, çıplak izleyen ama bir şey yapamayan tip idi sanırım.

.ecbert abimiz yine formunda, lagertha'ya ilanı aşk etti ayak üstü. her şeye toz pembe bakıyor gibi ama diğer tarafta savaş var. hem böyle toprak verdim oldu bitti mi? kendi kendilerini mi yönetecekler? krallığa mı bağlı olacaklar nedir belli değil?

.savaş meselesinde yine ragnar abimiz reisliniği konuşturdu. az olan orduyu göz kararı bilip ona yönelip yediler bitirdiler adamları. çok güzel tebrik ediyorum ama bu ingilizler gerizekalı mı? insan bir köprü neyin inşa etmez mi? hadi edemedin, tek tarafta toplanmaz mı? birlik kuvvetleri değilse niye amca diye gözyaşı döküyor? böyle mallık olabilir mi? tarihte olduysa helal olsun diyorum.

.ragnar'ın oğlunun kadın problemi var. savaşta dikkat etmeleri de babasının gözünden kaçmadı. hamilesin savaşma diyor karıya geliyor falan. öyle bir garip haller. saçların yandan üç numara hali hafif erkek gibi bile görünüyor. güzel kız ama ne bileyim öyle savaşçı sert hatun edası pek gitmemiş. bir lagertha olamaz yani.

.ilkin herkeslerin sıkılmış olduğu meselesine güldüm. resmen savaşa karı dırdırından kaçarak gidiyorlar, nasıl gazlanmışlarsa da herkesleri biçiyorlar. esas kadrodan tiplerin hepsi öyle. bizim karmaşık işler uzmanı floki bile karısına sen çok iyisin diye trip atıyor. ulan yeme de yanında yat neyine boğuluyorsun? böyle de olmayan mevzudan sıkıntı işte...

.rahibimizin olayları resmen bulunmaz adam rolünde, arada tercüme için koşturması biraz komikti ama herkesler adamı seviyor. tüm kralların yanında görmek istediği tip gibi. 

.tipler çok değişmemiş, ragnar saçı kesmiş. diğerleri aynı sayılır. hafif şekil şemal gelmiş, harcanan para düzeyi de öyle çok artmamış. en azından giriş bölümü için çok da iyi bir prodüksiyon olduğu söylenemez ama güzel bir sezon vaadettiler. hadi bakalım diyorum.

--- spoiler ---