16 Ekim 2014

Wolverine and the X-Men e25:

Foresight: Part 2

--- spoiler ---

.finali üç bölüme ayırmışlar. tekrar devam edecek şekilde bitti. 2014 yapımı filmde sentinels robotları demirden değildi. şimdi magneto demirlerin efendisine demirden robot gönderiyor aptal insanlar dedi ya çok haklı. 2014 filminde robotlar plastikten idi ama işte magneto yine bir şeyler yapıyordu. neyse buradan film içine spoiler vermeyelim.

.demem o ki filmde tutmayan yerler çizgide tutuyor, çizgide tutmayan yerler filmde tutuyor. ancak toparlıyorlar birlikte diyelim. tabi magneto her daim kötü, insan charles ile arkadaş olunca biraz iyi olur ama adamın hamurunda yok demek. kızı bile terk etti son tahlilde. olay çıkarmak için kendi halkını feda etme muhabbetine girdi. klasik kötü davranışı bu.

.sentinels robotlarının kafayı açıp çiplerini ters takarak programlamak da biraz zorlamaydı tabi. şimdi robotlar saldırınca kimse ölmeden bu işi yapsa insanların üstüne yollasa yine motivasyon olmaz mıydı? kötüyüm ben diyor her haliyle.

.gelecek hikayesinde logan ortaya çıktı. seni arıyordum, hayatta olduğunu biliyordum falan filan dedikten sonra kendine benzer deneysel kızlar bulmuş. onlarla dağıtıyordu ortalığı, şimdi her şeyleri logan biliyorsa ki kendisi ölümsüz, bir anlamda zaman yolcusu, geçmişe bilgi gönderip her şeyi düzeltebilmeliler artık. sorun bende dedi ya bakalım ne çıkacak sonuç itibariyle.

--- spoiler ---