7 Ekim 2014

The Originals s02e01:

Rebirth

--- spoiler ---

.sezona güzel başladık, abiler izletiyor kendini her türlü. vampir günlüklerinden çıktılar ama cidden onların muhabbet hala liseli aşkları gibiyken bu abilerimiz aile vurgusu ile gönülleri hoş ediyorlar. ha yine manyak anne, çılgın kardeşler psikopat baba falan derken benzer şeyler oluyor ama dönüp dolaşıp benzer şeyler olmasını da fena yapmayacak gibiler.

.kurtadamların saltanatı sadece sezon arası kadar sürdü, bir bölümde hallettiler kurtadamları. zaten iki kökenle halledilebilecek gibiler, neleri varmış da bu kadar sabretmişler diye insanların (özelikle marcel'in) sorması çok doğru idi. sezon arası verdik de ondan falan demeleri lazım tabi.

.bu sezon marcel bile sinir etmeyecek gibi gibi... klaus ile aynı tarafta savaşacak gibiler de yine bunların işleri belli olmaz. bu kadar hengameden sonra birbirlerine güvenmeleri de bir garip geliyor insana.

.sevgili asalet timsali adamım elijah da hafif kirli sakalla daha bir adam olmuş. ortalığı kasıp kavuruyor. mülke girememe olayını bile halletmiş arkaplanda sağlam iş yapmışlar. yüzükler meselesi ya da önceki sezonda olan bitenlerin hepsini giriş kısmında güzel bir hikaye ile anlattılar gibi ama tabi yeterli olmadı bize, rebekah'ı da göstermiş oldular tabi.

.neyse sonuç olarak manyak anne gelmiş iki adet de ana kuzusu köken vampirimiz de onla gelmiş. araf mı açıldıydı? davina bir şeyler mi yaptıydı? bir haller olduydu ya şimdi kardeşler vampirler mi? tek gücü olan anne karakteri mi? bunları pek çözemedim.

.baba karakteri de davina'nın kontrolü altında. intikamcı kızımız soy bağı meselesini çözüp klaus'un üzerine salacak babayı, fena kindar çıktı bu kız. bu da süpriz olunca kindar bir süpriz oldu. tabi klaus manyak gibi öldürdüydü sevdiceğini.

.hayley meselesi ve son konuşma da çok net gelmedi bana. çocuğunun yasını tutuyordu sonunda elijah git düzelt şunu dedi, klaus konuştu etti falan çocuğunu tekrar kollarına almaktan falan bahsetti, ölmediğini sakladıklarını falan mı söylediler yani? tabi kurtadam tehlikesi ortadan kalktıktan sonra kek gibi getirmemeleri iyi oldu çünkü asıl tehlike başka.

--- spoiler ---